9.10.14

Η ώρα έφτασε!...



Το πρώτο επίσημο ματς των δύο «αιωνίων» για την εφετινή σεζόν, όχι μόνο θα είναι ντέρμπι, αλλά θα κρίνει και τον...
τίτλο!
Πιο συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό (21:30), σε ένα παιχνίδι με πάρα πολλές ιδιαιτερότητες.
Εκτός της μη παρουσία του κόσμου, πρέπει να τονιστεί ότι και οι δύο ομάδες είναι ανέτοιμες κι ελλιπείς.
Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να υπολογίζει σε Νέλσον, Μαυροκεφαλίδη και Χαραλαμπόπουλο, ενώ τελευταία στιγμή θα κριθεί του Γκιστ.
Ο Ολυμπιακός δεν υπολογίζει στους Παπαπέτρου και Ντάρντεν.

Πολλά τα προβλήματα στο «τριφύλλι»

Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει τη σεζόν του στην Euroleague με ματς- «φωτιά»! εκεί θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τις Μπαρτσελόνα, Φενέρ, Αρμάνι Μιλάνο και Μπάγερν, άρα το τελευταίο που θα ήθελε στη δεδομένη στιγμή, ήταν ένα ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, το «τριφύλλι» έχει έναν νέο προπονητή, ο οποίος δεν μετρά καν 1,5 μήνα στην ομάδα. Παράλληλα, έχει πολλούς νεόφερτους παίκτες, αλλά και αρκετά ταλαντούχα μεν, αλλά χωρίς υψηλές παραστάσεις παιδιά.
Στο μεταξύ, πέραν των τραυματιών που σας είπαμε παραπάνω, οι Φώτσης και Μποχωρίδης προέρχονται από τραυματισμούς.
Πάντως, οι νταμπλούχοι Ελλάδος είναι έτοιμοι να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για να για την υπεράσπιση του ενός από τους δύο τίτλους τους. Και μπορεί τα προγνωστικά να είναι θεωρητικά εις βάρος τους, αλλά σε αντίστοιχη θέση είχαν βρεθεί προ λίγων μηνών στους τελικούς της Α1.

Είναι το φαβορί. Μένει να το αποδείξει

Από την άλλη μεριά ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη μοίρα. Μπορεί για δεύτερη σερί φορά να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας σε νοκ άουτ αγώνα, όμως όλα τα άλλα είναι υπέρ του.
Οι Πειραιώτες, βέβαια, δεν παρασύρονται, με το πάθημα στον αντίστοιχο θεσμό πέρσι, όπου είχαν πάει αήττητοι αλλά έχασαν τον πρώτο τίτλο σε ημιτελικό το Δεκέμβριο στο ΟΑΚΑ, να έχει γίνει πάθημα.
Παράλληλα, δεν έχει ξεπεραστεί και η περσινή ψυχρολουσία στους τελικούς, όπου αν και είχαν κάνει το break, εν τέλει έχασαν το πρωτάθλημα.
Στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να δουν ξανά τα ίδια και υπάρχει αποφασιστικότητα αυτή τη φορά να πιστοποιηθεί στο παρκέ ο τίτλος του φαβορί.
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Γκόντας, Κορομηλάς και Αναστόπουλος.
Οι δυο τους τα έχουν πει συνολικά 23 φορές στο θεσμό, με τον Παναθηναϊκό να έχει το πάνω χέρι έχοντας νικήσει συνολικά 15 φορές έναντι 7.

woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: