25.10.14

Μία νεροποντή αρκεί για να «πνίξει» την Αττική ...

Πνίγηκε η Αττική από τη βροχή-Βίντεο και φωτογραφίες των αναγνωστών του enikos.gr-Ανήμποροι οι κάτοικοι.
- Εγκλωβισμένη οδηγός στη Μεταμόρφωση
-Πλημμύρισε η υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Αθηνών
 - Χείμαρροι οι δρόμοι στο Ίλιον
- Σοβαρά προβλήματα από τη βροχή στις Αχαρνές
- Πλημμύρισαν οι δρόμοι στην Πετρούπολη και στην Παλαιά Κοκκινιά
- Πλημμύρισε το προπονητήριο του ΟΑΚΑ
- Γιγαντιαία κύματα στον Φλοίσβο


 -“Πλημμύρισε” o σταθμός ηλεκτρικού στο Νέο Ηράκλειο.
ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...
 Εικόνες χάους παρουσιάζει η Αττική, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει ολόκληρη τη χώρα.Σε πάρα πολλά σημεία του λεκανοπεδίου επικράτησε...
κυκλοφοριακή συμφόρηση με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ατελείωτες ουρές. Οι δρόμοι σε αρκετές περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια με τους οδηγούς να έχουν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί από το μεσημέρι περισσότερες από 600 κλήσεις για να παρέμβει. Αυτή την ώρα επιχειρούν 70 οχήματα με 150 πυροσβέστες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι κλήσεις για βοήθεια αυξάνονται συνεχώς. Οι κλήσεις από όλο το λεκανοπέδιο αφορούν κυρίως σε αντλήσεις υδάτων, απομακρύνσεις αντικειμένων και κοπές δέντρων.
Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα και ιδιαίτερα η Περιφέρεια Αττικής και η Αστυνομία για την αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή, κυρίως στη Δυτική Αττική και τον Πειραιά.
Τις προσπάθειες των πυροσβεστικών συνεργείων που εργάζονται πυρετωδώς παρακολουθούν και συντονίζουν ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Σεραφείμ Τσώκας με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Παπαγεωργίου. Ο κ. Τσώκας ήταν για τρεις ώρες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το υπόλοιπο διάστημα στο κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από όπου παρακολουθούσε τις εξελίξεις και συντόνιζε τις επιχειρήσεις.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις περιοχές του Πειραιά, του Κερατσινίου και της Νίκαιας όπου αρκετά ισόγεια διαμερίσματα και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει.

Εγκλωβισμένη οδηγός στη Μεταμόρφωση
Μια οδηγός εγκλωβίστηκε στη Μεταμόρφωση, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και η γυναίκα καθόταν στο παράθυρο περιμένοντας βοήθεια.

Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα στη Νίκαια
Απίστευτες είναι οι εικόνες από τις καταστροφές που προκάλεσε η νεροποντή στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων στη Νίκαια. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους χείμαρρους που δημιουργήθηκαν στους δρόμους με αποτέλεσμα αρκετά από αυτά να έχουν υποστεί εκτεταμένες φθορές.






Πλημμύρισε υπόγεια διάβαση πεζών
Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η καταιγίδα και στην περιοχή του Κορυδαλλού. Αναγνώστης του enikos.gr έστειλε φωτογραφία, όπου η υπόγεια διάβαση πεζών στον Κορυδαλλό πλημμύρισε με αποτέλεσμα η διέλευση να ήταν αδύνατη.

Πλημμύρισε η υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Αθηνών
Δείτε τις εικόνες από την πλημμυρισμένη, υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Αθηνών, στο ύψος του κόμβου της Θηβών. Στις φωτογραφίες απεικονίζεται το μέγεθος της καταστροφής, αφού διακρίνεται το ύψος των υδάτων που έχει «καταπιεί» τα αυτοκίνητα.

Η λεωφόρος Αθηνών μετατράπηκε σε ένα απέραντο πάρκινγκ αυτοκινήτων. Η νεροποντή ανάγκασε τους οδηγούς να κινούνται με μικρές ταχύτητες.

Χείμαρροι οι δρόμοι στο Ίλιον
Πλημμυρισμένοι ήταν οι δρόμοι στην περιοχή του Ίλιον από τη σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή.


Σοβαρά προβλήματα από τη βροχή στις Αχαρνές
Προβλήματα από τη βροχή αντιμετώπισαν και οι κάτοικοι στο δήμο Αχαρνών. Κεντρικές οδοί της περιοχής πλημμύρισαν, δημιουργώντας προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Η καταρρακτώδης βροχή που έπεσε στην Αττική δημιούργησε πολλά προβλήματα και στο Μενίδι. Πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε... ποτάμια, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης του enikos. gr

Πλημμύρισαν οι δρόμοι στην Πετρούπολη
Σε ποτάμια μετατράπηκαν και πολλοί δρόμοι της Πετρούπολης, μετά την έντονη νεροποντή που ξέσπασε τις μεσημεριανές ώρες.
Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που φαίνονται από το βίντεο και τις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr.
"Πνίγηκε" η Παλαιά Κοκκινιά
Οι δρόμοι στην Παλιά Κοκκινιά περιοχή μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Εικόνες καταστροφής στον Πειραιά
Τεράστια προβλήματα δημιούργησε η νεροποντή που ξέσπασε στην Αττική, καθώς πολλοί είναι οι δρόμοι που έχουν μετατράπηκαν σε ποτάμια.
Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, μεγάλες είναι οι καταστροφές στην συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Αριστοτέλη Βαλαωρίτου, στα σύνορα της Νίκαιας με τον Πειραιά, αφού τα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά και «καβάλησαν» το ένα το άλλο.  

“Πλημμύρισε” o σταθμός ηλεκτρικού στο Νέο Ηράκλειο
Ο σταθμός του ηλεκτρικού στο Νέο Ηράκλειο «πλημμύρισε», αφού η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την πρωτεύουσα είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτεί μεγάλος όγκος νερού στην είσοδο και στις διαβάσεις του σταθμού.

Ποτάμια οι δρόμοι έξω από το Αττικό νοσοκομείο
Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι έξω από το Αττικό νοσοκομείο στο Χαϊδάρι. Η πρόσβαση των πολιτών ήταν σχεδόν αδύνατη και στο σημείο βρέθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αντλήσουν το νερό. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει γενική εφημερία. 

ΦΩΤΟ-Πλημμύρισε το προπονητήριο του ΟΑΚΑ
Ο ΣΕΓΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ μετά από τη σημερινή βροχή και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες υπό τις οποίες προπονούνται οι Έλληνες αθλητές.
Τα προβλήματα είχαν αρχίσει από νωρίς το μεσημέρι λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που μας έστειλαν αναγνώστες του enikos.gr

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στην γέφυρα Ασπροπύργου




 

Γιγαντιαία κύματα στον Φλοίσβο



Πλημμύρισε το προπονητήριο του ΟΑΚΑ
ΦΩΤΟ-Πλημμύρισε το προπονητήριο του ΟΑΚΑ


Έπεσε χαλάζι στην Καλλιθέα
ΦΩΤΟ-Πέφτει χαλάζι στην Καλλιθέα

Αυτοκίνητο "βυθίστηκε" στα νερά στο Περιστέρι



πηγη enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: