2.10.14

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι...

Σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας συνταξιούχων για το ασφαλιστικό
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις νέες περικοπές των συντάξεων που επιχειρούν τρόικα και κυβέρνηση πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη, στις 10.30 το πρωί, στη συμβολή των οδών Κοραή και Πανεπιστημίου, η Πρωτοβουλία Συνταξιούχων.
 Κλειστή αυτή την ώρα η ...
οδός Σταδίου λόγω της πορείας των συνταξιούχων.
Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της η Πρωτοβουλία Συνταξιούχων, "συνειδητά, μεθοδευμένα και με ανάλγητο τρόπο η υποταγμένη κυβέρνηση των Μνημονίων οδηγεί την κοινωνική ασφάλιση στη διάλυσή της. Ασφαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις περικόπτονται, οι επικουρικές συντάξεις εξαφανίζονται, παροχές υγείας περιορίζονται και ιδιωτικοποιούνται, τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούνται στην κατάρρευση μετά τη ληστεία των αποθεματικών τους".
Η Πρωτοβουλία Συνταξιούχων καλεί όλες τις οργανώσεις και τα σωματεία:
* Να βάλουν φραγμό στην επιχειρούμενη σήμερα μείωση των κύριων συντάξεων κατά 30% σε εφαρμογή της αρχής της «αναλογικότητας εισφορών και παροχών».
* Να αποκρούσουν την απάνθρωπη επίθεση που προδιαγράφει ο μνημονιακός νόμος των Λοβέρδου - Κουτρουμάνη για την κατακόρυφη μείωση των συντάξεων στα 360 ευρώ από την αρχή του 2015.
* Πλήρη αποκατάσταση όλων των συντάξεων στα επίπεδα του 2010, με την άμεση κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων των Μνημονίων που έχουν επιφέρει αυτές τις μειώσεις.
* Κοινωνικοποίηση και δήμευση της πρόσθετης κερδοφορίας που αποκόμισε το επιχειρηματικό κεφάλαιο τα τελευταία πέντε χρόνια των 60 δισ. ευρώ και τη χρησιμοποίηση αυτών των πόρων για την στήριξη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, των δημόσιων υπηρεσιών υγείας και παιδείας, των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων.
* Επαρκή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος μέσα από την τριμερή χρηματοδότηση και την ανεύρεση νέων πόρων.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: