26.10.14

Στην κινδυνολογία συνεχίζει να ποντάρει ο Βενιζέλος...

Στην τακτική των ευρωεκλογών και στην επανάληψη διλημμάτων που εμπεριέχουν ισχυρές δόσεις κινδυνολογίας για...
το μέλλον της χώρας, σε περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει το ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι έτσι θα μπορέσει να συγκρατήσει τις κυβερνητικές δυνάμεις που υποχωρούν και παράλληλα θα αντιμετωπίσει τα σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το στίγμα του σχετικά με τα διακυβεύματα που θα προβάλει το επόμενο διάστημα η Χαριλάου Τρικούπη προς τους πολίτες έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δηλώνοντας ανοιχτά ότι θα κληθούν να απαντήσουν εάν στηρίζουν την «ολοκληρωμένη», «συμφωνημένη» και «ασφαλή» λύση της δικομματικής για την έξοδο από την κρίση ή εάν θα αποδεχθούν «μια περιπέτεια και μια πορεία στο άγνωστο». Σε παρόμοιο μήκος κύματος εντάσσονται οι αναφορές στο ανύπαρκτο «σχέδιο Β» και στα «παιχνίδια» κάποιων με τη φωτιά.

Οι δηλώσεις αυτές αν και ηχούν κυρίως σαν μέσο πίεσης και εκφοβισμού για εσωτερική κατανάλωση, ανατροφοδοτούν σενάρια πρόωρης προσφυγής σε εκλογές, πριν την έναρξη της διαδικασίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με πρόταγμα μια συμφωνία με τους εταίρους, προκειμένου να δυσκολευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το αίτημα Βενιζέλου για συναίνεση πέφτει στο κενό. Σε αυτή την περίπτωση, πάντως (με μειωμένες πιθανότητες υλοποίησης), θα πρόκειται για επιλογή «διαχειρίσιμης ήττας» για τα κόμματα της συγκυβέρνησης, παρά για απόφαση την οποία συνειδητά πιστεύουν...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: