14.10.14

Ένας νεκρός από το σεισμό στο Ελ Σαλβαδόρ...

Ένας νεκρός από το σεισμό στο Ελ ΣαλβαδόρΔεν υπάρχουν πληροφορίες για εκτεταμένες ζημιές...

Το υπουργείο Περιβάλλοντος του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε ότι...
ο σεισμός σημειώθηκε στις 21.51 τοπική ώρα και ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για θύματα ή ζημίες.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Ελ Σαλβαδόρ επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για εκτεταμένες υλικές ζημιές ή θύματα μετά τον σεισμό που σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Ουσουλουτάν του Ελ Σαλβαδόρ, συμβούλευσε όμως τον πληθυσμό των παράκτιων περιοχών να μετακινηθεί προς την ενδοχώρα λόγω της προειδοποίησης για τσουνάμι.

Ο δήμαρχος της πόλης Σαν Μιγκέλ του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πτώση στύλου ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο σεισμός προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης στις περιφέρειες του Σαν Μιγκέλ και του Ουσουλουτάν.

Στη γειτονική Νικαράγουα, το Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο κόλπο της Φονσέκα, ανάμεσα στη Νικαράγουα και το Ελ Σαλβαδόρ και σε βάθος 24 χιλιομέτρων. Από την πλευρά του το Γεωδυναμικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ εκτιμά το εστιακό βάθος στα 70 χιλιόμετρα ( και όχι στα 9 χλμ, όπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο Ρόιτερς).

Η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί σε ορισμένες συνοικίες της Μανάγκουα.
Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στην Ονδούρα και την Κόστα Ρίκα...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: