29.10.14

Αθήνα, Λευκωσία και Κάιρο "στριμώχνουν" την Άγκυρα...

Αθήνα, Λευκωσία και Κάιρο «στριμώχνουν» την ΆγκυραΣημαντική για την ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας, ιδιαίτερα σε θέματα ενέργειας, θεωρείται η...
συνάντηση που θα έχουν σήμερα στη Λευκωσία, οι υπουργοί εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, Ι.Κασουλίδης, Ευ.Βενιζέλος και Σ. Σούκρι αντίστοιχα.

Η συνάντηση θα προετοιμάσει και τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των τριών χωρών Νίκου Αναστασιάδη, Αντώνη Σαμαρά και Στρατηγού Σίσσι, που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο, στις 8 Νοεμβρίου.

Μια ημέρα νωρίτερα, θα επισκεφθεί την Κύπρο, για επαφές με την πολιτική ηγεσία, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς.

Πριν από την υπουργική συνάντηση ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα δεχθεί χωριστά τους κ.κ. Σούκρι και Βενιζέλο.
Στο μεταξύ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρπαρός», συνεχίζει τις προκλήσεις του στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Σύμφωνα μα αρμόδιες πηγές, χθες το «Μπαρπαρός» μαζί με τη φρεγάτα «Γκοκτσού» βρέθηκαν εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου εννέα και το απόγευμα στο οικόπεδο δύο, ενώ εντός της κυπριακής ΑΟΖ την Τρίτη, όπως έγινε γνωστό βρέθηκε και τουρκικό υποβρύχιο! Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η εταιρεία ΕΝΙ συνεχίζει κανονικά τη γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» στο τεμάχιο εννέα...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: