18.10.14

Τσίπρας: Εκλογές το συντομότερο δυνατό...


ΒΙΝΤΕΟ...
Σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε, πριν από λίγο, από το βήμα της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας.
Αφού τόνισε, πως, "η κυβέρνηση Σαμαρά ξεφουσκώνει με...
πάταγο", υποστήριξε πως «Όλα όσα μας έταξαν, δυο χρόνια τώρα, αποδεικνύονται ένα μεγάλο ψέμα, ένα κάλπικο επικοινωνιακό παιχνίδι. Ούτε διέξοδος στο πρόβλημα του χρέους υπάρχει, ούτε έξοδος στις αγορές υπάρχει, ούτε απαλλαγή της χώρας από τα Μνημόνια».
 Και πρόσθεσε οτι «η φούσκα έσκασε και αποκαλύπτει τη σκληρή πραγματικότητα για την ελληνική οικονομία. Ένα προεκλογικό πυροτέχνημα ψεύτικης εξόδου από το μνημόνιο και τρία ταξίδια, στο Παρίσι, το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον, ήταν αρκετά για να αποκαλυφθεί ότι βρισκόμαστε όχι στο ίδιο αλλά σε χειρότερο σημείο από αυτό που βρίσκονταν η χώρα πριν το μνημόνιο». 
O Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «Καμία ουσιαστική και οριστική διέξοδος στο πρόβλημα της χώρας δε θα υπάρξει, αν δεν διεκδικηθεί και δεν επιτευχθεί δίκαιη και κοινωνικά βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του χρέους» και πρόσθεσε «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξεφούσκωσαν τα επικοινωνιακά σχέδια της κυβέρνησης. Τόσο γρήγορα και τόσο άδοξα. Για να υπάρξει λύση στο πρόβλημα του χρέους, πρέπει η Ελλάδα να διαπραγματευτεί.
Και εδώ έρχεται το κρίσιμο ερώτημα :Ποια κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί για το καλό της Ελλάδας και του λαού της;
Η κυβέρνηση των Μνημονίων;»

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε «Με ισχυρή λαϊκή εντολή και στήριξη. Μια κυβέρνηση που θα εγγυηθεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και του λαού της και θα αγωνιστεί γι αυτά. Και αυτή θα είναι μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του». Και ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε το μήνυμα ότι «οι εκλογές αυτές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό. Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια θα συνεχίσει αυτόν τον καταστροφικό δρόμο».  


Τσίπρας: Αναγκαία μια νέα εθνική, πολιτική και κοινωνική συμφωνία

Από το βήμα της Κ.Ε του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «Σήμερα είναι αναγκαία μια νέα εθνική, πολιτική και κοινωνική συμφωνία, ως αφετηρία όμως ενός νέου συσχετισμού που θα προκύψει από τις εκλογές στη βάση της λαϊκής εντολής να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα ανόρθωσης, έξω από τους καταναγκασμούς και τα τελεσίγραφα των δανειστών» απευθύνοντας κάλεσμα προς όλες κάλεσμα προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και τους ανεξάρτητους βουλευτές.

«Πάνω σε αυτή την τομή καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και τους ανεξάρτητους βουλευτές να πάρουν ανοιχτή και ξεκάθαρη θέση. Κανείς δεν έχει δικαίωμα σε τέτοιες στιγμές να παίζει πολιτικά παιχνιδάκια πάνω στην πλάτη του λαού. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τροφοδοτεί σενάρια κρατώντας αμφίσημη στάση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας «Χωρίς να αποκλείουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η εκλογή για την ανάδειξη προέδρου της Δημοκρατίας είναι ένα ορόσημο. Η κυβέρνηση δεν διαθέτει τον αριθμό βουλευτών που χρειάζεται για να συνεχίσει τον καταστροφικό της δρόμο. Αυτό φάνηκε καθαρά και στην κοινοβουλευτική συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Ξεκαθαρίζουμε ότι για εμάς το ζήτημα δεν είναι αριθμητικό. Είναι πολιτικό. Και δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο του προέδρου. Είναι ζήτημα δημοκρατίας». 


Δειτε τα ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ και ΕΔΩ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: