17.10.14

Καθημερινά διαδηλώνουν, καθημερινά τους διώχνουν...

 
Ακόμη μια αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση διαδηλωτών εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στο Χονγκ Κονγκ. Διμοιρίες διέλυσαν οδοφράγματα που είχαν στηθεί γύρω από...
την περιοχή Μονγκ Κοκ, όπου βρίσκονται τα περισσότερα κυβερνητικά γραφεία, χωρίς πάντως να συναντήσουν αντίσταση ή να σημειωθούν συγκρούσεις σύμφωνα με μαρτυρίες.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι χιλιάδες διαδηλωτές είχαν εγκαταλείψει το σημείο και είχαν μείνει ελάχιστοι με αποτέλεσμα να διαλυθούν γρήγορα τα οδοφράγματα. Ήταν από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων εβδομάδων, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 800 αστυνομικών.
Αρκετοί διαδηλωτές επέστρεψαν στα οδοφράγματα την Παρασκευη αφότου δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο με αστυνομικούς που ξυλοκοπούν έναν άοπλο διαδηλωτή. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για το συμβάν και ότι απομακρύνθηκαν επτά αστυνομικοί.
Αγνωστο παραμένει τελικά εάν οι φοιτητές θα προσέλθουν στο διάλογο με τον κυβερνήτη Λιουνγκ Τσουνγκ-Γινγκ για την εκτόνωση της έντασης καθώς δεν φαίνονται σημεία σύγκλισης. Οι φοιτητές εξακολουθούν να ζητούν την παραίτησή του και εκλογική αυτονομία από το Πεκίνο ενώ η Κίνα εμμένει να ορίσει τους υποψήφιους στις εκλογές του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: