19.10.14

Υποσχέσεις και για τα «κόκκινα δάνεια»...

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η κυβέρνηση και στο θέμα των «κόκκινων δανείων». Ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στον...
τηλεοπτικό σταθμό Mega, εκτίμησε πως η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για τα «κόκκινα δάνεια» θα επιτευχθεί περί τα μέσα Νοεμβρίου.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, «ζητήθηκαν κάποιες διευκρινίσεις, από την τρόικα για τα κόκκινα δάνεια και νομίζω μέχρι Δευτέρα – Τρίτη, θα έχουν σταλεί. Κυρίως ήταν διασταυρώσεις στοιχείων… Επίσης, έχουμε στείλει ήδη στην τρόικα, τις βασικές αρχές κατανόησης για το Πτωχευτικό Δίκαιο των ιδιωτών, για να συμφωνήσουμε το πλαίσιο και από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης μπορούμε να είμαστε έτοιμοι και πριν από το Δεκέμβρη».

Σε ότι αφορά στις τράπεζες, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, θα είναι υποχρεωμένες να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη διαδικασία περικοπής χρέους και ρύθμισης του υπολοίπου σε μακρά σειρά δόσεων, ο αριθμός των οποίων δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη με την τρόϊκα. Με μία προϋπόθεση, ότι θα πρέπει η επιχείρηση να είναι βιώσιμη, υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Υπενθυμίζεται πως κατά την τελευταία επίσκεψή της στην Αθήνα, η τρόικα είχε αρνηθεί να «συνυπογράψει» το επίμαχο νομοσχέδιο, με την απόφασή της να αναπέμψει τις προσδοκίες για επανεξέτασή του τον Νοέμβριο, να προκαλεί ισχυρές ενδοκυβερνητικές τριβές: μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας δέχθηκε πυρά τόσο από τον αρμόδιο επί των Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη όσο και από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: