20.10.14

Π. Σκουρλέτης: "Με ενωτική διάθεση θα πορευτούμε"...

"Εμείς είμαστε συνεχώς ενωτικοί και θα πορευτούμε με ενωτική, ανοιχτή διάθεση. Δεν θα την...
εγκαταλείψουμε τώρα που βρισκόμαστε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στην υπόθεση της κατάκτησης της αυτοδυναμίας", τόνισε μεταξύ άλλων, στο Κόκκινο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.


Απαντώντας σε ερώτηση για το πως αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις συμμαχίες και τα ανοίγματα, ο Π. Σκουρλέτης σημείωσε πως το κόμμα θα πορευτεί ενωτικά - "όπως ενωτικά οικοδομούμε συμμαχίες μέσα στην κοινωνία, άλλωστε κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την Αριστερά χωρίς συμμάχους", είπε χαρακτηριστικά.

Περί των προσώπων και σχημάτων που θα αναζητηθούν συμμαχίες, ανέφερε πως "με τρόπο φερέγγυο και ανοιχτό στο λαό πρέπει να οικοδομήσουμε τις πολιτικές συμμαχίες".

Αναφερόμενος στις προϋποθέσεις συνεργασίας και συμμαχιών με πολιτικές δυνάμεις, ο Π. Σκουρλέτης σημείωσε: "Στο όνομα αυτού που λέμε εθνικό συμφέρον έχουμε υποστεί τα πάνδεινα ως λαός, τα τελευταία χρόνια. Η πολιτική των μνημονίων εφαρμόστηκε όμως εις βάρος των πολλών. Το συμφέρον του λαού δεν μπορεί να είναι μια υπερκείμενη, ουδέτερη έννοια. Εμείς καταστήσαμε σαφές ότι οποιαδήποτε πολιτική δεν έχει σαν στοιχείο της το θέμα της αμφισβήτησης του πυρήνα των μνημονιακών πολιτικών, αλλά ταυτόγχρονα δεν ενσωματώνει την ανάγκη για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, δεν μπορεί να αποτελεί την οποιαδήποτε βάση αποκατάστασης μιας μίνιμουμ επικοινωνίας που καλό είναι να υπάρχει μες τις πολιτικές δυνάμεις".

Σχετικά με το θέμα των εκλογών κι αν απασχόλησε την ΚΕ του κόμματος το σαββατοκύριακο, ο Π. Σκουρλέτης ήταν σαφής: "Το άρωμα εκλογών δεν το βάζουμε εμείς, αποτελεί μια αντίρρητη ανάγκη. Η μόνη διέξοδος για να αποκατασταθεί να κανονικότητα σ' αυτή τη χώρα. Δεν μπορούν να μιλάνε για σταθερότητα, όταν γεμίζουν το κόσμο ανασφάλεια. Ζούμε από το 2010 μια κατάσταση μόνιμης, διαρκούς ανωμαλίας. Στο πολιτικό επίπεδο, η αποκατάσταση περνάει μέσα από τις κάλπες".

Σχολιάζοντας το κλίμα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το σαββατοκύριακο, είπε: "Βγήκαμε καλύτερα απ΄ότι μπήκαμε. Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι είναι τόσο μεγάλες οι ανάγκες και οι απαιτήσεις, που ο καθένας ξεχωριστά κι όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση και ωριμότητα. Αυτό απαιτείται σήμερα. Η ενωτική διάθεση που εκδηλώθηκε στην ΚΕ είναι το αποτέλεσμα του τρόπου που συλλογικά αντιμετωπίζουμε τα πράγματα"...
stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: