25.10.14

Πού θα κάνει πλημμύρες;..

Το μεσημέρι μου βγήκε αυθόρμητα ένα γέλιο, όταν συνειδητοποίησα τι είδους ερωτήσεις υποβάλουμε στον φίλο, μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, κάθε φορά που μας προειδοποιεί, ότι έρχονται καταιγίδες.

-“Πού...
θα κάνει πλημμύρες;” ήταν μία από αυτές.

Εκείνος απάντησε, προφανώς, ότι δεν γνωρίζει αν θα έχουμε πλημμύρες, αλλά μπορεί να μιλήσει για τα καιρικά φαινόμενα...

Τρεις ώρες αργότερα, δαγκώνω τα χείλη μου, βλέποντας τα τηλεοπτικά πλάνα από δρόμους της Νίκαιας, της Ανθούπολης και του Πειραιά...

Μία απερίγραπτη κατάσταση, με αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο... Ένα τροχόσπιτο-“σάντουιτς” με ΙΧ, πάνω σε μία διασταύρωση... Ένα βίντεο τραβηγμένο από κινητό τηλέφωνο, από κάποια ταράτσα, που σε έκανε να πιστεύεις ότι βρίσκεσαι σε χώρα του Τρίτου Κόσμου! Μήπως είμαστε, τελικά;

Γιατί δεν εξηγείται, διαφορετικά. Βλέποντας την εικόνα, ένας λογικός άνθρωπος θα έβαζε δύο πράγματα με τη σκέψη του: είτε πρόκειται για δρόμους του Μπαγκλαντές (χωρίς σχόλια...), είτε “άνοιξαν οι ουρανοί” για πέντε μερόνυχτα, οπότε ζούμε έναν κατακλυσμό.

Κατά έναν μυστηριώδη τρόπο, σε κάποια ή κάποιες γειτονιές, συμβαίνουν ταυτόχρονα και τα δύο – κάθε φορά που οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μπουρίνι στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής!..

Αντώνης Φουρλής 

Δεν υπάρχουν σχόλια: