21.10.14

ΚΚΕ: «Εγκυμονεί κινδύνους η τουρκική επιθετικότητα στην Κύπρο»...

kke2

Κινδύνους εγκυμονεί η επιθετικότητα της Τουρκίας στο κυπριακό και η στάση αμφισβήτησης της κυπριακής ΑΟΖ συνιστά πρόκληση κατά του... λαού του νησιού, επισημαίνει η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ. Προσθέτει δε, πως η επιθετικότητα της Άγκυρας κινείται στη λογική της διαιώνισης των αποτελεσμάτων της τουρκικής εισβολής και κατοχής και οδηγεί σε όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή. «Η στάση της ΕΕ στο ζήτημα διαψεύδει όσους την πρόβαλαν ως δήθεν προστάτη του Κυπριακού λαού», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Το ίδιο διαψεύδονται και οι πανηγυρισμοί ότι η εύρεση φυσικού αερίου θα αποτελούσε «εργαλείο» επίλυσης του κυπριακού υποστηρίζει το ΚΚΕ, τονίζονας πως οι οξυμένοι ανταγωνισμοί περιπλέκουν το πρόβλημα που φέρει ήδη τη σφραγίδα των ευθυνών του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, των γενικότερων ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους «να καταδικάσουν την τουρκική προκλητικότητα, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον κυπριακό λαό, να απαιτήσουν λύση για μια Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, με μια και μοναδική κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: