28.10.14

Μην τσιμπάτε στη γενναιοδωρία των χρεοκοπημένων...

Δεν ήθελε να μιλήσει για τα εσωτερικά προβλήματα από τις Βρυξέλλες, αλλά αναγκάστηκε να το κάνει απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Μας είπε λοιπόν ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της συνόδου κορυφής, παίρνοντας και το ανάλογο ύφος, ότι δεν...
περιμένει επιβράβευση (για ποιο λόγο άραγε;) από την αντιπολίτευση, ωστόσο θα είναι καλό για τη χώρα να υπάρξει μια μίνιμουμ συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων, ώστε η Ελλάδα να βαδίσει συντεταγμένα προς την έξοδο από την κρίση και να στείλει ένα μήνυμα ενότητας στις αγορές, τους εταίρους και τους δανειστές. Και πρόσθεσε, σχεδόν συντετριμμένος, ότι «αυτή, δυστυχώς, δεν υπάρχει».

Οπαδός της συναίνεσης λοιπόν ο Αντ. Σαμαράς, την οποία υποτίθεται ότι επιδιώκει, αλλά δεν βρίσκει ανταπόκριση. Ας αφήσουμε κατά μέρος τη γνωστή κριτική ότι οι εξουσίες θυμούνται τη συναίνεση όταν αισθάνονται στριμωγμένες και τη θεωρούν χρήσιμη και αποδοτική μόνο ότι όταν όλοι οι άλλοι συμφωνούν με τις προτεραιότητές τους και ας δούμε πώς την εννοεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Δύο πρόσφατα περιστατικά, από τα πολλά που θα μπορούσαμε να ανασύρουμε, είναι αρκετά για να φανεί το μέγεθος της υποκρισίας.

- Λίγες ώρες μετά τις βαρύγδουπες περί συναίνεσης αναφορές, ο πρωθυπουργός πήρε μέρος σε σύσκεψη -αυτός έδωσε την εντολή- για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Αττική από τη νεροποντή. Στη σύσκεψη δεν προσκλήθηκε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Απορίες: Δεν βρέθηκε για να ενημερωθεί; Εκρίθη ότι δεν ήταν απαραίτητη η παρουσία της; Απάντηση: Προφανώς, όχι. Απλώς, η κ. Δούρου δεν ανήκει ούτε στις τάξεις της Ν.Δ. ούτε στην κυβερνητική συνιστώσα της (ΠΑΣΟΚ), αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στο κόμμα που είναι επικίνδυνο, γιατί κάνει παρεΐτσα με την τρομοκρατία και προκαλεί με την ανεύθυνη στάση του στο θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας τις επιθέσεις των διεθνών κερδοσκόπων.

Απ’ αυτό το κόμμα όμως ο πρωθυπουργός ζητάει συναίνεση για να σωθεί η πατρίδα! Οχι όμως και η Περιφέρεια. Αυτήν μπορούν να τη σώσουν και μόνοι τους. Οπως το κάνουν άλλωστε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το είπε ένας κάτοικος της περιοχής: «Τα ίδια τραβάμε από το 1961».


- Πριν από μερικές εβδομάδες ο κ. Σαμαράς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη ΔΕΘ, οργάνωσε συνάντηση των φορέων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Απ’ αυτή τη συνάντηση απουσίασε, όχι με δική του πρωτοβουλία, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας. Τον ξέχασαν; Ούτε αυτός εντοπίστηκε για να προσκληθεί; Τρίχες κατσαρές. Ο κ. Τζιτζικώστας αποκλείστηκε γιατί ήταν αντάρτης στις εκλογές για την Περιφέρεια και συνέτριψε τον επίσημο υποψήφιο του κόμματος. Επρεπε λοιπόν να τιμωρηθεί γι’ αυτήν την αποκοτιά του.

*Συμπέρασμα: Μην τσιμπάτε στη γενναιοδωρία των χρεοκοπημένων. Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες...

Τάσος Παππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: