2.10.14

Αυτή την κυβέρνηση ποιός την εμπιστεύεται;...


Η απόφαση των δυο κυβερνητικών εταίρων να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης μαζί με την κατάθεση του προϋπολογισμού τη Δευτέρα κατά την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής είναι φυσικά το πρώτο θέμα σε όλες τις ...
εφημερίδες. Η γενική εκτίμηση είναι ότι το αιφνιδιαστικό αίτημα έχει στόχο τη συσπείρωση των κομμάτων της συγκυβέρνησης που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν παραπαίουσα εικόνα αλλά και την εξοικονόμηση πολιτικού χρόνου έως τις εκλογές για την Προεδρία της Δημοκρατίας που είναι πιθανό να φέρουν εθνικές κάλπες.
«Τρενάκι του τρόμου» είναι ο τίτλος της Δημοκρατίας που κάνει λόγο για παρατεταμένη ακυβερνησία και πολιτική ακροβασία Σαμαρά. «Η αποσύνθεση σε όλο της το μεγαλείο! Υπουργοί, βουλευτές και στελέχη στα πρόθυρα νευρικής κρίσης! Γιατί ο Τσίπρας ανακοίνωσε ημερομηνία εκλογών» είναι το σχόλιο της εφημερίδας που προσθέτει ότι δίνεται μεγάλος αγώνας για να μην στηθούν κάλπες πριν από το Μάρτιο του 2015.


«Δεδηλωμένη» η κατάρρευση παρά το τέχνασμα με το αίτημα ψήφου εμπιστοσύνης γράφει η Αυγή. «Κίνηση απελπισίας από Σαμαρά και Βενιζέλο για εκβιασμό των βουλευτών, ομολογία απουσίας προεδρικής πλειοψηφίας και προετοιμασία για σκληρά μέτρα εν όψει αποδέσμευσης από το Μνημόνιο» είναι το σχόλιο της εφημερίδας.


«Ζητείται εμπιστοσύνη» είναι το πρωτοσέλιδο σχόλιο των Νέων που κυκλοφορούν με τίτλο «Τραβούν χειρόφρενο στον δρόμο για τις κάλπες». Η εφημερίδα σχολιάζει ότι η συγκυβέρνηση θέλει να βάλει φρένο στην παραλυτική εκλογολογία των τελευταίων ημερών και να αναδείξει τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ.


«Στοιχηθείτε γιατί χανόμαστε» γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών που σημειώνει ότι Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν να καταφύγουν στα τελευταία όπλα που διαθέτει η συγκυβέρνηση. Στον αντίποδα ο Ελεύθερος Τύπος κυκλοφορεί με τίτλο «Φρένο Μαξίμου σε εκλογικά σενάρια και γκάζι για 180 τον Φεβρουάριο».



«Αφετηρία εξελίξεων» βλέπει η Ελευθεροτυπία που συγκρίνει το αίτημα ψήφου εμπιστοσύνης με ομολογία αδυναμίας. «Ψήφος εμπιστοσύνης για καθαρό τοπίο» γράφει το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής. «Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές» γράφει η Ημερησία που «διαβάζει» κίνηση ματ της κυβέρνησης.



«Διπλό φρένο με ψήφο εμπιστοσύνης» είναι ο τίτλος του Έθνους που βλέπει πίσω από την απόφαση της κυβέρνησης μια επιχείρηση για να σταματήσουν η εκλογολογία και η εσωτερική αμφισβήτηση. «Καθαρό χρόνο τεσσάρων μηνών θέλει η κυβέρνηση. Το Φεβρουάριο οι διαδικασίες για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας» σχολιάζει η εφημερίδα που βλέπει «κρας τεστ» για την προεδρική εκλογή στην ψήφο των ανεξάρτητων βουλευτών.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: