8.10.14

Η δεύτερη κολυμβήθρα του Βορίδη...





Τον Μάκη Βορίδη επέλεξε να αφήσει στο πόδι του ο πρωθυπουργός σε μία από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις της Βουλής. Για τον πενηντάχρονο υπουργό Υγείας, αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο αρχηγός του φροντίζει να τον ξεπλύνει από τα παλιά αμαρτήματα και να σκεπάσει το...
ακροδεξιό του παρελθόν.

Την πρώτη φορά ήταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης εκείνος που συγκέντρωνε γύρω του τα μέχρι τότε διάσπαρτα στελέχη της Ακροδεξιάς, λειτουργώντας, όπως έλεγε ο ίδιος, ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ». Είναι η μέθοδος που είχε περιγράψει ο Καρατζαφέρης αναφερόμενος στον Κώστα Πλεύρη: «Του λέω, έλα να μιλήσεις για ιστορία και θα σε βάλω εγώ σ’ αυτή τη μεγάλη κολυμβήθρα του Σιλωάμ που λέγεται προσπάθεια Telecity, να φύγεις απ’ αυτή τη ρετσινιά του φασίστα» (10.5.1999).

Ενας από τους τελευταίους που μπήκε σ’ αυτή την κολυμβήθρα του Καρατζαφέρη ήταν ο κ. Βορίδης, το φθινόπωρο του 2005. Μέχρι τότε ο σημερινός «αντ’ αυτού» του Αντώνη Σαμαρά είχε διανύσει μια πλούσια καριέρα στον χώρο της Ακροδεξιάς, χωρίς όμως να καταφέρει να αποκτήσει πραγματικό πολιτικό έρμα.

samaras-voridis
Την ώρα που ο πρωθυπουργός δυσφορεί μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, ο Μ. Βορίδης εμφανίζεται ως η ενδεδειγμένη λύση για να αντιπαρατεθεί με την αξιωμ. αντιπολίτευση

Προσωπική επιλογή… Παπαδόπουλου

Από τη φασιστική οργάνωση «Ελεύθεροι Μαθητές» του Κολλεγίου Αθηνών βρέθηκε πρόεδρος της Νεολαίας του φιλοχουντικού κόμματος ΕΠΕΝ, διορισμένος από τον έγκλειστο ισοβίτη δικτάτορα Παπαδόπουλο. Σ’ αυτή τη θέση αντικατέστησε τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, τον σημερινό Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, που κι εκείνος είχε αποτελέσει προσωπική επιλογή του Παπαδόπουλου.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Δημήτρη Ψαρρά, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: