24.10.14

Εμφύλιος στη ΝΔ...

Ερώτηση 24 «γαλάζιων» βουλευτών για την παρακράτηση ΕΝΦΙΑ από τις επιστροφές φόρων
Ερώτηση 24 βουλευτών της ΝΔ για την παρακράτηση ΕΝΦΙΑ από τις επιστροφές φόρων...

Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς καταθέτουν 24 βουλευτές της ΝΔ με αφορμή την "παράλογη", όπως την χαρακτηρίζουν, παρακράτηση του συνόλου του...
ΕΝΦΙΑ από την επιστροφή του φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ, φόρου πετρελαίου και το εκλογικό επίδομα των δημοτικών υπαλλήλων.

Αναλυτικά η ερώτηση των «γαλάζιων» βουλευτών:

«Μπροστά σε μία νέα δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν όσοι από 1/10/14 ξεκίνησαν να λαμβάνουν την επιστροφή φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ, φόρου πετρελαίου και το εκλογικό επίδομα των δημοτικών υπαλλήλων, αφού διαπίστωσαν ότι από τα αναμενόμενα ποσά, που είχαν να λαμβάνουν, έγινε τελικά προκαταβολική παρακράτηση της συνολικής οφειλής ΕΝΦΙΑ εφάπαξ. Τη στιγμή, που με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων η καταβολή του ΕΝΦΙΑ, κατόπιν μάλιστα και της σχετικής πρόσφατης ευνοϊκής Τροπολογίας, θα γινόταν σε 6 ισόποσες δόσεις αρχής γενομένης από 1ης Σεπτεμβρίου 2014 με τελευταία δόση τέλη Φεβρουαρίου του 2015!

Να σημειωθεί μάλιστα ότι η δυσάρεστη έκπληξη ήρθε να προστεθεί στην τρίμηνη τουλάχιστον καθυστέρηση, που υπέστησαν για παράδειγμα οι αγρότες στην επιστροφή του φόρου πετρελαίου, σε μια εποχή κρισιμότατη από άποψη ρευστότητας για τον προγραμματισμό της αγροτικής τους παραγωγής.

Και αυτό γιατί βάσει εγκυκλίου στις 31/07/2014 «πάγωσε» η επιστροφή ΦΠΑ πριν γίνει η αντιπαραβολή και ο συμψηφισμός της με τυχόν οφειλές των φορολογουμένων.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: