17.10.14

Μετ' εμποδίων η ρύθμιση χρεών...

Μετ' εμποδίων η ρύθμιση χρεών, λόγω διαφωνιών της τρόικαςΕμπόδια στην προώθηση της διάταξης με την οποία θα μπορούν οι πολίτες και οι...
επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τα χρέη τους στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία βάζει η τρόικα, καθώς δεν συμφωνεί με πολλές από τις ελαφρύνσεις που προωθούνται.

Σύμφωνα με Το Βήμα, ήδη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, ώστε να δοθεί άμεσα το πράσινο φως και να συμπεριληφθεί η νέα ρύθμιση σε νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Οι ενστάσεις της τριμερούς είναι αρκετές, με κορυφαία το επιτόκιο βάσει του οποίου θα υπολογίζονται οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής καθώς και η έκπτωση που θα ισχύσει σε όσους πληρώσουν μέρος ή το σύνολο της ληξιπρόθεσμης οφειλής εφάπαξ ή σε λιγότερες από 72 δόσεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ανώτατος αριθμός δόσεων, δηλαδή οι 100, δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά το πώς θα γίνεται η μείωση των προσαυξήσεων είναι ακόμη αντικείμενο της διαπραγμάτευσης.

Οπως δηλώνουν όμως αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, αν καθυστερήσει και άλλο η τρόικα να δώσει την έγκρισή της για την κυοφορούμενη ρύθμιση, τότε θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να νομοθετήσει μονομερώς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη σχέση Ελλάδας - δανειστών της.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
in..gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: