17.10.14

ΣΥΡΙΖΑ: Ταυτίζεται με τον τυχοδιωκτισμό ο Σαμαράς...

Για τυχοδιωκτισμό και έλλειψη πολιτικής ευθύνης κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, η αξιωματική αντιπολίτευση, αναλύοντας...
τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, σημειώνοντας πως αυτός που παίζει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες της οικονομίας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

«Είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που το κάνει αυτό, επειδή δειλιάζει να παραδεχτεί ότι το μνημόνιο έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τη χώρα» αναφέρει το non paper του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει πως «ο τυχοδιωκτισμός και η έλλειψη πολιτικής ευθύνης εκ μέρους του είναι γνωστά από τον τρόπο που έχει διαχειριστεί το «Μακεδονικό», τον τρόπο που έχει μεταβεί από πολέμιος του μνημονίου σε πιο καλός μαθητής του, και από τον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι στενότεροι συνεργάτες του το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής».

Η αξιωματική αντιπολίτευση συστήνει στον κ. Σαμαρά «να αυτοπροστατευτεί από το επιχείρημα της πολιτικής αβεβαιότητας και τη συσχέτισή του με την οικονομία». Εξάλλου, προσθέτει, «η επικείμενη δημοκρατική μετάβαση σε μια κυβέρνηση με βάση τον ΣΥΡΙΖΑ έχει προεξοφληθεί από την αγορά, όπως και από την κοινωνία». Επομένως, «η αβεβαιότητα έχει να κάνει μόνο με τις τελευταίες πράξεις της κυβέρνησής του», υπογραμμίζει στο σημείωμά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το κλίμα των τελευταίων ημερών, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι δεν επιχαίρει για ό,τι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορεί να μην επισημάνει ότι αποδεικνύουν ότι χρειάζεται μια ριζική αλλαγή πολιτικής. Ή δέχεσαι το μνημόνιο ή το αντικαθιστάς από ένα εντελώς διαφορετικό σχέδιο.

Για αυτό, συνεχίζει η ανάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι ατυχές να θεωρούνται οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, όχι μόνο ως το αποτέλεσμα της τυχοδιωκτικής πολιτικής του κ. Σαμαρά, αλλά και ως μηνύματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνει στο εξωτερικό με βάση τα ολοένα περισσότερα ρήγματα στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Ρήγματα που δημιουργούνται από την ολοφάνερη αποτυχία του μοντέλου που ακολουθείται (στην οποία η ελληνική κυβέρνηση συνδράμει όσο μπορεί την κ. Μέρκελ)».

Κατά συνέπεια, «είναι άλλο πράγμα η επιθετική διαπραγμάτευση με βάση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πρόβλημα του χρέους και την αναπτυξιακή πολιτική στην Ευρώπη (που μπορεί να κλείσει οριστικά τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της αβεβαιότητας) και άλλο το να εκλιπαρεί η τωρινή κυβέρνηση για πολιτικές χάρες για να εφαρμόσει ένα αδιέξοδο πρόγραμμα» σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογραμμίζει: «Για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε συμφωνία η οποία δεν αποτελεί επαρκή λύση»...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: