8.10.14

Απελπισμένη η κυβέρνηση ζητά στήριξη από τη Βουλή...

Οι βουλευτές καλούνται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που βρίσκεται σε δυσχερή θέση και επιχειρεί να κερδίσει χρόνο. Απών ο...
πρωθυπουργός, στη θέση του ο Μάκης Βορίδης.

Με τους εισηγητές των κομμάτων ανοίγει η αυλαία της τριήμερης συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, την οποία έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.  Με την κίνησή της αυτή, η κυβέρνηση που βρίσκεται σε δυσχερή θέση, επιχειρεί να «κερδίσει» το… χαμένο έδαφος και να βάλει τέλος στη συζήτηση για πρόωρες εκλογές.

Εισηγητής για τη Νέα Δημοκρατία είναι ο Μάκης Βορίδης, για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Δραγασάκης, του ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας των ΑΝ.ΕΛΛ. η Έλενα Κουντουρά, του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, της Χρυσής Αυγής ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ενώ αντιπροσώπευση θα έχουν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Στη σημερινή πρώτη μέρα της συζήτησης αναμένεται να πάρουν τον λόγο υπουργοί της κυβέρνησης ανάμεσα στους οποίους, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο (Πέμπτη) και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.



Συζήτηση με ιδιαιτερότητες και ενδοκυβερνητικές τριβές

Μπορεί το μέγαρο Μαξίμου να οδηγήθηκε στη λύση της ψήφου εμπιστοσύνης για να συσπειρώσει κυβερνητικά στελέχη και οπαδούς, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς οι «αντικαταστάσεις» δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα.

Αναλυτικότερα, η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γίνεται με… ιδιαιτερότητες. Ο πρωθυπουργός, λόγω της Συνόδου Κορυφής για την απασχόληση που διεξάγεται στην Ιταλία, θα μιλήσει μόνο την Παρασκευή, λίγο πριν την ολοκλήρωση της τριήμερης συζήτησης. Αντ' αυτού επιλέχθηκε να βρίσκεται στη διαδικασία ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, με την επιλογή αυτή να γεννά αντιδράσεις, τόσο εντός της Νέας Δημοκρατίας, όσο και στο ΠΑΣΟΚ, από όπου προέρχεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μάλιστα, το Μαξίμου προχώρησε σε μια ακόμα αλλαγή της τελευταίας στιγμής, καθώς επιστράτευσε ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Τάσο Νεράντζη αντί του Άδωνι Γεωργιάδη, μετά την κόντρα του τελευταίου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα στο ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως βρίσκονται ήδη σε «τροχιά εκλογών», καθώς τα στελέχη του εκτιμούν ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος των 180 ψήφων για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Μιλώντας σε συνάντηση στελεχών και πολιτικών κινήσεων, με αντικείμενο τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ζήτησε προετοιμασία των ψηφοδελτίων «από τώρα για το 2016», προτρέποντας όμως άπαντες -στον υπό συγκρότηση φορέα- να είναι έτοιμοι για πρόωρες κάλπες και την επόμενη χρονιά...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: