23.10.14

Επιχείρηση "κόκκινες γραμμές" για την κυβέρνηση...

Samaras-VenizelosΗ κυβέρνηση θέλει να διευθετήσει τις "κόκκινες γραμμές" των εκπροσώπων των δανειστών, προκειμένου να...
πετύχει μια συμφωνία μετάβασης από το μνημόνιο σε ένα νέο πλαίσιο προσαρμογής.
           
Τις "κόκκινες γραμμές" με την τρόικα επιχειρεί να διευθετήσει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να πάρει ως αντάλλαγμα μια συμφωνία μετάβασης από το μνημόνιο σε ένα νέο πλαίσιο προσαρμογής από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Για το λόγο αυτό, τα προβλήματα που προέκυψαν στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας βρέθηκαν στο επίκεντρο της κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με τους κ. Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, να αναζητούν λύσεις που θα βγάλουν από το αδιέξοδο την κυβέρνηση.

Την Πέμπτη, ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., στο περιθώριο της οποίας αναμένεται να έχει συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Εκεί ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει μια θετική δήλωση για την ελληνική οικονομία, καθώς τα μηνύματα που έστειλαν οι κ. Μάριο Ντράγκι και Κλ. Ρέγκλινγκ ήταν αρνητικά, με την ελληνική κυβέρνηση να αντιλαμβάνεται ότι η απεμπλοκή από το Μνημόνιο θα έχει πολύ αυστηρούς «μνημονιακούς όρους».

Τέλος, όσον αφορά στην εκκρεμότητα με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προς το Δημόσιο, τα στελέχη της κυβέρνησης υπογράμμιζαν ότι η ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή τάχιστα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει δοθεί η συγκατάθεση της τρόικας μετά τις απαραίτητες διορθώσεις...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: