26.10.14

Στις κάλπες σήμερα οι Ουκρανοί για νέο κοινοβούλιο...

Στις κάλπες σήμερα οι Ουκρανοί για νέο κοινοβούλιο 
Περίπου 36 εκατομμύρια Ουκρανοί πολίτες θα προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν το νέο κοινοβούλιο της χώρας.
Η...

φιλοδυτική ηγεσία του Κιέβου ελπίζει ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών θα φέρει περισσότερη σταθερότητα στη χώρα, η οποία έχει πληγεί από πολύμηνες συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και φιλορώσων αυτονομιστών. Από τις συγκρούσεις έχουν χάσει τη ζωή τους 3.600 άνθρωποι.
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το κόμμα του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο αναμένεται να κερδίσει την πλειοψηφία. Ωστόσο, παρατηρητές έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για το αν η νέα κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ενεργήσει ανάλογα ώστε να δοθεί ένα τέλος στις μάχες που μαστίζουν το ανατολικό τμήμα της χώρας.

Συνολικά 36 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές, ωστόσο η ψηφοφορία θα περιοριστεί σε περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει ότι περίπου 3 εκατομμύρια ψηφοφόροι στις ανατολικές περιοχές, όπως το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ δεν θα συμμετέχουν.

Οι ηγέτες των αυτονομιστών έχουν δηλώσει ότι θα αγνοήσουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της Κυριακής, καθώς αυτές θα διεξαχθούν σε γειτονικό κράτος. Φιλορώσοι αυτονομιστές έχουν ανακηρύξει τις «Λαϊκές Δημοκρατίες» και οι πολίτες αυτών των περιοχών θα προσέλθουν στις κάλπες στις 2 Νοεμβρίου προκειμένου να εκλέξουν τους δικούς τους αντιπροσώπους.

Οι εκλογές δεν θα διεξαχθούν επίσης στην Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε τον Μάρτιο από τη Ρωσία.

Η κάλπες θα ανοίξουν στις 08:00 και θα κλείσουν στις 20:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: