20.10.14

Ρωσία: Ρωτήστε τους Ολλανδούς, για το υποβρύχιο - μυστήριο...





ΒΙΝΤΕΟ...
Το μυστηριώδες υποβρύχιο που εντοπίσθηκε στα ανοικτά της Στοκχόλμης και το οποίο αναζητεί το σουηδικό ναυτικό στη θάλασσα της Βαλτικής είναι ...
ολλανδικό, υποστήριξε πηγή στους κόλπους του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Συνιστούμε στις σουηδικές αρχές να ζητήσουν πληροφορίες από τη διοίκηση των ναυτικών δυνάμεων της Ολλανδίας», δήλωσε η πηγή, τη στιγμή που εικασίες σύμφωνα με τις οποίες το εν λόγω υποβρύχιο είναι ρωσικό δημοσιεύονται ευρέως στον σουηδικό Τύπο.
«Είναι ένα ολλανδικό υποβρύχιο Bruinvis που εκτελούσε την περασμένη εβδομάδα γυμνάσια, περιλαμβανομένων αναδύσεων έκτακτης ανάγκης, πολύ κοντά στη Στοκχόλμη», υποστήριξε η πηγή.
Το υποβρύχιο εισήλθε την Παρασκευή στο λιμάνι του Ταλίν, της πρωτεύουσας της Εσθονίας, και θα συνεχίσει πιθανόν εντός της ημέρας την πορεία του για να επιστρέψει στην Ολλανδία, υποστήριξε επίσης η πηγή στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το βράδυ του Σαββάτου, το σουηδικό πολεμικό ναυτικό άρχισε εκτεταμένη στρατιωτική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 200 άνδρες, «αόρατα» σκάφη, ναρκαλιευτικά και ελικόπτερα, τα οποία ερεύνησαν μια ζώνη περίπου 50 χλμ. στη Βαλτική έπειτα από πληροφορίες για «ξένη υποβρύχια δραστηριότητα» στα ανοικτά της Στοκχόλμης και τη δημοσίευση φωτογραφίας μυστηριώδους «ξένου σκάφους».
Η Ρωσία διέψευσε τις πληροφορίες του σουηδικού Τύπου σύμφωνα με τις οποίες οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις αναζητούν ρωσικό υποβρύχιο το οποίο έχει υποστεί ζημιές στα ανοικτά της Στοκχόλμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: