7.10.14

Ισπανία: Αυξήθηκαν τα ύποπτα κρούσματα του ιού Έμπολα...

ebolaΤέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Μαδρίτης. Οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα μετάδοσης του ιού και σε άλλα μέλη της ...
30μελούς νοσηλευτικής ομάδας που περιέθαλπε τους δύο Ισπανούς ιεραπόστολους .
        
Πληθαίνουν τα ύποπτα κρούσματα του ιού Έμπολα στην Ισπανία. Τρεις άνθρωποι τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση μετά την εισαγωγή τους χθες (Δευτέρα) στο νοσοκομείο Carlos III της Μαδρίτης.

Μετά τον νοσηλευομένων και ο σύζυγος της νοσοκόμας στην οποία διαγνώστηκε ο ιός. Ο άνδρας αυτός, ο μόνος που διατρέχει «υψηλό κίνδυνο» να έχει προσβληθεί, είναι σε καραντίνα, ανακοίνωσαν σήμερα (Τρίτη) αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών.

Η 40χρονη νοσοκόμα που εισήχθη στο νοσοκομείο την Κυριακή και η διάγνωσή της με τον ιό Έμπολα ανακοινώθηκε χθες, υποβάλλεται σε αγωγή. Είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου, μετά τη μετάδοση του ιού Έμπολα από άνθρωπο σε άνθρωπο στην Ευρώπη και η πρώτη ασθενής στην οποία εκδηλώθηκε ο ιός Έμπολα εκτός Αφρικής.

Ο επικεφαλής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Carlos III – La Paz, Φρανθίσκο Αρνάλιχ, ανακοίνωσε σήμερα ότι τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται σε σχέση με τον ιό Έμπολα, εκτός από την νοσοκόμα: ο σύζυγός της που διατρέχει «υψηλό κίνδυνο», μια νοσηλεύτρια και ένας μηχανικός τα αποτελέσματα των εξετάσεων των οποίων δεν βγήκαν «θετικά» στον ιό, τόνισε.

Σύμφωνα με τον Φερνάντο Σιμόν, συντονιστή εκτάκτων καταστάσεων στο υπουργείο Υγείας, οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα μετάδοσης του ιού και σε άλλα μέλη της 30μελούς νοσηλευτικής ομάδας που περιέθαλπε τους δύο ισπανούς ιεραπόστολους...
efsyn.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: