9.10.14

Ν. Μωραΐτης: Κάλπικη η αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ...


Την ανάγκη να μην εγκλωβιστεί ο λαός στην κάλπικη αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, κατά τη συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης στη Βουλή.

«Με κάθε τρόπο...
και κάθε μέσο η συγκυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν, να εγκλωβίσουν τον λαό σε μια κάλπικη αντιπαράθεση μακριά από τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν καθημερινά οι εργατικές, οι λαϊκές οικογένειες. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η κίνηση της συγκυβέρνησης για τη ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά και τα διάφορα παιχνίδια και παζάρια που συνεχίζονται γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για τους 180 ή για τους 120» δήλωσε ο κ. Μωραΐτης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιουργεί τεχνητή πόλωση. «Προκαλείτε τεχνητή πόλωση για να κρύψετε αυτό που όλο και περισσότερο γίνεται εμφανές κάθε ημέρα, ότι συγκλίνετε στο κοινό στρατηγικό πλαίσιο ανεξάρτητα από το μίγμα διαχείρισης.

Στοχεύετε να αποπροσανατολίζετε τα πλατιά λαϊκά στρώματα από τον κύριο, τον πραγματικό αντίπαλο, δηλαδή τους στόχους του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προωθούνται με ταχύτατους ρυθμούς ματώνοντας τον λαό» είπε ο κ. Μωραΐτης ενώ, αναφερόμενος ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε ότι «είναι ο πιο καλός μαθητής του κεφαλαίου.

Δίνει καθημερινά απανωτές εξετάσεις και κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες για να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει εξίσου ή ακόμα και καλύτερος διαχειριστής για τα συμφέροντα του κεφαλαίου στο να περνάει η αντιλαϊκή πολιτική χωρίς κραδασμούς και αμφισβητήσεις, ότι είναι ικανότερος στον αποπροσανατολισμό, στη χειραγώγηση της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, ότι μπορεί να φρενάρει τη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών μαζών».

  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: