2.10.14

Αιματηρές επιθέσεις και συγκρούσεις στη Βεγγάζη...

Αιματηρές επιθέσεις και συγκρούσεις στη ΒεγγάζηΤουλάχιστον 12 στρατιώτες σκοτώθηκαν...


Έως και 12 στρατιώτες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι 60 τραυματίστηκαν σε μια διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας και...
ένοπλες συγκρούσεις στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, ανέφερε σήμερα ένας στρατιωτικός διοικητής.

Δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά εξερράγησαν σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο κοντά στο πολιτικό και στρατιωτικό αεροδρόμιο της Βεγγάζης, σκοτώνοντας τρεις στρατιώτες, όπως ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Ουάνις Μπουχαμάντα, στρατιωτικός διοικητής των ειδικών δυνάμεων της πόλης.

Άλλοι τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια συγκρούσεων με ισλαμιστές αντάρτες στην ίδια περιοχή.

«Οι δυνάμεις της Μάτζλις αλ Σούρα υπέστησαν μεγάλες απώλειες» δήλωσε ο Μπουχαμάντα αναφερόμενος στην ισλαμιστική οργάνωση που επιχειρεί επί σειρά εβδομάδων να καταλάβει το αεροδρόμιο της πόλης.

Στη Βεγγάζη οι ειδικές δυνάμεις του στρατού έχουν συμμαχήσει με τις ταξιαρχίες του πρώην στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ για να αντιμετωπιστούν δυνάμεις των ισλαμιστών, περιλαμβανομένων μαχητών της Άνσαρ αλ Σαρία, της οργάνωσης που κατηγορείται από την Ουάσιγκτον για την επίθεση στο προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν σκοτώθηκε ο αμερικανός πρεσβευτής στη Λιβύη.

Οι συγκρούσεις στην περιοχή συνεχίζονταν το μεσημέρι, με τη συμμετοχή και αεροπορικών δυνάμεων. Αν και δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, οι δυνάμεις του πρώην στρατηγού Χάφταρ χρησιμοποιούν στις μάχες κατά των ισλαμιστών ελικόπτερα και πολεμικά αεροσκάφη. Οι ισλαμιστές πάντως έχουν ήδη στην κατοχή τους στρατιωτικές βάσεις στο λιμάνι της Βεγγάζης και πλέον το αεροδρόμιο είναι ένα από τα τελευταία μεγάλα στρατηγικά σημεία της πόλης που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Η Λιβύη μαστίζεται από τη βία καθώς οι ένοπλες οργανώσεις που βοήθησαν στην ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι το 2011 μάχονται η μια κατά της άλλης σε μια προσπάθεια να κυριαρχήσουν αφενός στην πολιτική σκηνή και αφετέρου να ελέγξουν τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου της χώρας...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: