26.10.14

Μετρούν ακόμη τις πληγές στην Αττική από τη νεροποντή ...




Οι ισχυρές βροχοπτώσεις της Παρασκευής άφησαν πίσω τους εκατοντάδες καταστροφές, κυρίως στον Πειραιά και τη Δυτική Αττική, ενώ σήμερα αναμένεται να ...
ολοκληρωθεί ο απολογισμός των ζημιών για να δοθεί και έκτακτη οικονομική βοήθεια στους πληγέντες.
Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ εκατοντάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από το νερό. Σχεδόν 850 κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική  για άντληση υδάτων.

Μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί τουλάχιστον σε δέκα δήμους: Νίκαιας, Αιγάλεω, Κερατσινίου , Κορυδαλλού, Περιστερίου, Φυλής , Μενιδίου, Αγίων Αναργύρων, Καματερού, Ιλίου.

Από την Παρασκευή το βράδυ, συνεχής είναι ο συντονισμός και η παρουσία της Ρένας Δούρου και των αντιπεριφερειαρχών στις πληγείσες από τις βροχοπτώσεις περιοχές, για την καταγραφή ζημιών και την άμεση αποκατάστασή τους. Σήμερα τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής προβλέπεται ότι θα έχουν ολοκληρώσει τον σχεδιασμό χαρτών των περιοχών για να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή να αποδεσμεύσει άμεσα τα κονδύλια που είναι αναγκαία για τους πληγέντες Δήμους, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά από έκτακτη σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη δεν προσκλήθηκε ως όφειλε η Περιφέρεια Αττικής. «Η ενέργεια αυτή είναι αποκαλυπτική του πώς αντιλαμβάνεται η σημερινή κυβέρνηση το ρόλο και την αποστολή της δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.» τονίζει σε ανακοίνωση της η «Δύναμη Ζωής».  «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολιτική αποκλεισμών για προφανή μικροκομματικά οφέλη. Μια πολιτικάντικη πολιτική που ευθύνεται για το γεγονός ότι εν έτει 2014 η αντιπλημμυρική προστασία παραμένει ζητούμενο» τονίζει η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος θα στείλει τη Δευτέρα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε οι δήμοι να λάβουν την έκτακτη βοήθεια, το ύψος της οποίας θα εξαρτάται από τις ζημιές που έχει προκληθεί σε κάθε δήμο. Στόχος είναι να αποδεσμευτεί το απαιτούμενο ποσό το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να δοθεί άμεσα στους δήμους και τους πληγέντες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: