30.10.14

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει ψωμί και αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό...




BINTEO...
"Ψωμί και αξιοπρέπεια θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ" την επόμενη μέρα στον ελληνικό λαό. Θα κάνουμε ότι πρέπει για όσους είναι στο...
0 του εισοδήματος, αυτό που πρέπει για να διασώσουμε τους πολίτες από την ανθρωπιστική κρίση, να επανεκινήσουμε την οικονομία και θα οικοδομήσουμε τις συμμαχίες με τις οποίες θα γίνει η διαπραγμάτευση της χώρας δήλωσε ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξή του χθες στο κανάλι «Ε».
«Το Μνημόνιο είναι ένα συμπαγές σχέδιο της γερμανικής στρατηγικής, που θέλει την Ελλάδα με μισθωτούς αμειβόμενους πολύ κάτω από το αξιοπρεπές όριο, τη μεσαία τάξη διαλυμένη και τους ανθρώπους που ανήκουν στην τάξη των κατεχόντων να καταντήσουν υπεργολάβοι στις ίδιες τους τις εταιρείες. Αυτή είναι η προοπτική του Μνημονίου το οποίο αφορά μόνο τη στρατηγική της γερμανικής ηγεσίας με την οποία η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να ταυτίζεται, δυστυχώς όμως έχει γίνει και δική τους πίστη».
Υποστήριξε ότι όπως φαίνεται οι κυβερνητικοί έχουν εμμονή σε τέτοιες πολιτικές επιλογές και δεν τις επιβάλλει η τρόικα μόνο, αλλά τις πιστεύουν, ενώ έκανε σαφές ότι «τα συμφέροντα της Ελλάδας δεν ταυτίζονται σε αυτή την ιστορική φάση δεν ταυτίζονται με αυτά, της γερμανικής ηγεσίας».

Παραδομένη εκ των προτέρων η κυβέρνηση, πιστεύει στις πολιτικές που ακολουθεί

«Είναι πάρα πολύ κρίσιμο να επανανοηματοδοτήσουμε τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης διότι ο κ. Σαμαράς ματαιοπονεί, αν προσπαθεί να πείσει ότι το Μνημόνιο πέτυχε. Αν βγαίνουμε από το Μνημόνιο θα επιμένουμε στην ρύθμιση που πάει την ελάχιστη σύνταξη στα 360 ευρώ από 1/1/2015 γιατί το κάνουμε αυτό, ή θα επιμείνουμε στο να θεσπιστεί το λοκ άουτ στα όρια της μετενέργιας;»
Ο Ν. Παππάς εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν υποτάσσεται στις μνημονιακές πολιτικές αλλά πραγματικά τις πιστεύει λέγοντας ότι «ο κ. Σαμαράς κινδυνολόγησε ακραία, πριν μερικές εβδομάδες ενάντια στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ, είτε έχουμε ανάγκη νέα δανεικά είτε δεν έχουμε, είτε χρειάζεται νέο Μνημόνιο είτε δεν χρειάζεται». Με λίγα λόγια τόνισε ότι χρησιμοποίησαν το Μνημόνιο ως αφορμή για να περάσουν τις πολιτικές που πραγματικά πρεσβεύουν.
«Δεν υπήρξε ποτέ και σε καμία φάση διαπραγμάτευση για την Ελλάδα διότι όρος και προϋπόθεση διαπραγμάτευσης είναι δύο μέρη τα οποία διαφωνούν. Έχουμε μία στρατηγική που λέει ότι η Ελλάδα θα ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης αν διαλύσει τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη ώστε να γίνει ελκυστική για τις ξένες επενδύσεις, το οποίο όμως φαίνεται ότι δεν προκύπτει. Δηλαδή μήπως τελικά οι διακηρυγμένοι στόχοι του Μνημονίου, με τους αδιακήρυκτους ταυτίζονται; Μήπως δηλαδή οι διακηρυγμένοι στόχοι που δεν πιάνονται οι στόχοι της τιθάσευσης τους χρέους και της ομαλής δανειοδότησης από τις αγορές με τα οδυνηρά επεισόδια που είδαμε τελευταία, μήπως ήταν συμπληρωματικοί των πραγματικών στόχων που ήθελαν να περάσουν»;


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: