8.10.14

Αρχίζει η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης...

Αρχίζει η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνηςΤο απόγευμα αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία θα καταλήξει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με την ψηφοφορία. Η κυβέρνηση αναμένεται να...
εστιάσει στην ανάγκη σταθερότητας και την προοπτική εξόδου από το μνημόνιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναπτύξει το δικό του πρόγραμμα, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

Η πρώτη τοποθέτηση αναμένεται να γίνει από τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, επιλογή που έχει σχολιαστεί και στο εσωτερικό της ΝΔ. Εξάλλου, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ορίστηκε ο Τάσος Νεράτζης, αντί του Αδωνι Γεωργιάδη.

Η κυβέρνηση αναμένεται να εστιάσει στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και να αναδείξει τον οδικό χάρτη της εξόδου της χώρας από το μνημόνιο. Ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί το βράδυ της Παρασκευής, καθώς θα βρίσκεται στο Μιλάνο συμμετέχοντας στη Σύνοδο Κορυφής για την απασχόληση και την ανεργία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δώσει το στίγμα των προθέσεών της διά του Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας ότι «την ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο λαός». Από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις του εν είδει προγραμματικών δηλώσεων, με κορμό τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη.

«Eτοιμαζόμαστε να κυβερνήσουμε με σχέδιο, όχι για να επαναφέρουμε το χρεοκοπημένο παρελθόν, ούτε για να διαχειριστούμε το απωθητικό παρόν, αλλά για να δημιουργήσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον» δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ετήσια διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σε «πράσινους» υπουργούς, έδωσε το στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει το κόμμα στη διάρκεια της συζήτησης, που δεν είναι άλλο από την προβολή των τελευταίων θετικών κινήσεων της κυβέρνησης (φοροελαφρύνσεις), καθώς και την προοπτική εξόδου από το μνημόνιο.

Ανάλογη τοποθέτηση αναμένεται από τον Ευ.Βενιζέλο και κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που έχει συγκαλέσει στις 12:00 σήμερα, Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας σε συνάντηση στελεχών που συμμετέχουν στην προσπάθεια για τη «Δημοκρατική Παράταξη», ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για εκλογική ετοιμότητα ακόμα και το 2015. «Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να οργανώσουμε τα ψηφοδέλτιά μας κατά τρόπο εφάμιλλο με το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών και αυτό πρέπει να γίνει ήδη από τώρα για το 2016, αλλά ας είμαστε έτοιμοι και για το 2015» είπε.

Αδεια για να παρακολουθήσουν την τριήμερη συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ζήτησαν οι έξι προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Το αίτημα θα συζητηθεί το πρωί της Τετάρτης...
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: