20.10.14

Η κυβέρνηση επενδύει στην ακραία πόλωση...

mitsotakisΚυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να αμβλύνουν το σοκ από τις αντιδράσεις των αγορών και κυρίως των...
μηχανισμών της Ε.Ε., μεταθέτοντας τις ευθύνες στη στάση της αντιπολίτευσης, που κατά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά «προκάλεσε το πολιτικό ρίσκο».
           
Κλιμακώνεται η επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ από όλα τα κυβερνητικά στελέχη, σε μια προσπάθεια να προκληθούν ρωγμές στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του χρέους αλλά και ύστερα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται σταθερά.


Voultepsi-Sofia
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «με τις εμπρηστικές του δηλώσεις, προκάλεσε αναταραχή» και σχολιάζοντας την ομιλία του στην Κ.Ε. του κόμματος τόνισε ότι «υποσχέθηκε σήμερα όλα όσα τρομάζουν τις αγορές: την πολιτική αστάθεια και την επιστροφή στο χάος των ελλειμμάτων».

Με δεύτερη ανακοίνωσή της, η εκπρόσωπος έκανε λόγο για πόλεμο συνιστωσών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, με παράθεση μέσα σε εισαγωγικά μιας σειράς Voultepsi-Sofiaαναφορών όπως: «Ο κ. Τσίπρας λέει ότι διαθέτει «ολοκληρωμένο σχέδιο διαπραγμάτευσης». Ο κ. Λαφαζάνης θεωρεί αναπόφευκτη τη σύγκρουση με την ευρωζώνη και την Ε.Ε., προβλέπει «εκβιασμούς» στη χρηματοδότηση της χώρας και στη ρευστότητα των τραπεζών και ζητά προετοιμασία για «όλες τις δυνατές εναλλακτικές πιθανότητες και εκδοχές»».

Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, προέβλεψε μόνο δεινά εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Και πώς τότε θα χρηματοδοτηθεί η χώρα; Γιατί τότε δύο επιλογές υπάρχουν. Είτε η χώρα θα αποταθεί ικέτις στους πιστωτές της για ένα ακόμα σκληρότερο μνημόνιο είτε θα επιστρέψει στη δραχμή προς μεγάλη ικανοποίηση του κ. Λαφαζάνη, το προφίλ του οποίου ενδεχομένως να κοσμεί το νέο χιλιάρικο…».

Σε ανάλογο ύφος ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας είπε (Mega) για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Τώρα κάνουμε πλάκα! Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ εάν υποβληθεί στις αγορές θα φουντάρουμε εκεί που τώρα με την υπόνοια ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ οι αγορές μάς κάνουν αυτά που μας κάνουν. Εάν φανεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως εναλλακτική κυβέρνηση της χώρας πραγματικά «θα γίνει της παλαβής» εδώ».

Και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης (Realnews) χαρακτήρισε υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις την «πολιτική αστάθεια» και εμμέσως επέρριψε την ευθύνη στην αντιπολίτευση λέγοντας πως «δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που συνειδητά δεν θέλουν να τελειώνουμε με το Μνημόνιο».

Άμεση ήταν η απάντηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη: «Το δίδυμο Κυριάκος Μητσοτάκης και Σοφία Βούλτεψη διαθέτει πράγματι αρκετή φαντασία. Μόνο που αυτή τη φαντασία τη σπαταλάει για να ανακαλύπτει φαντάσματα στον ΣΥΡΙΖΑ και για να προωθεί έναν νέο ραγιαδισμό. Βρίσκονται σε καλό δρόμο, να τον συνεχίσουν»...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: