2.10.14

Αθώος ο Κοσκωτάς για την υπόθεση Σιδέρη...

Είκοσι χρόνια μετά την καταδίκη του για το "τραπεζικό σκάνδαλο του αιώνα", όπως χαρακτηρίστηκε, ο Γιώργος Κοσκωτάς απηλλάγη από την κατηγορία την οποία...
ο ίδιος αρνείτο εξαρχής

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γ. Σιδέρη, ο Γιώργος Κοσκωτάς.

Είκοσι χρόνια μετά την καταδίκη του για το "τραπεζικό σκάνδαλο του αιώνα", όπως χαρακτηρίστηκε, ο Γιώργος Κοσκωτάς απηλλάγη από την κατηγορία την οποία ο ίδιος αρνείτο εξαρχής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 15 Νοεμβρίου 2007 ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και νυν επιχειρηματίας Γιώργος Σιδέρης «επιστρέφοντας στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο και ενώ στάθμευε το αυτοκίνητό του, εμφανίστηκαν τρία άγνωστα άτομα, τα οποία τον ανέμεναν στον υπόγειο χώρο στάθμευσης, φορώντας κουκούλες στο πρόσωπό τους και κρατώντας πιστόλια, και προσπάθησαν να ανοίξουν τις πόρτες του αυτοκινήτου, χωρίς να τα καταφέρουν.»

Ένα από τα άτομα πυροβόλησε δύο φορές τον Σιδέρη έξω από το κλειστό παράθυρο της πόρτας του οδηγού, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στον αριστερό βραχίονα και την ωμοπλάτη, ενώ ταυτόχρονα του φώναζε: "Γιατί, ρε π@@@, δεν έδωσες τα λεφτά στον πρόεδρο Κοσκωτά;". Στη συνέχεια διέφυγαν τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση».

Ο Γ. Σιδέρης είπε τότε ότι δεχόταν πιέσεις σχετικά με 14 μεζονέτες που ανήκαν στην Τράπεζα Κρήτης. Συγκεκριμένα, το 2006, με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, τα επίμαχα ακίνητα, που είχε κατασχέσει το ελληνικό Δημόσιο από την Τράπεζα Κρήτης, κατακυρώθηκαν στην ιδιοκτησία κατασκευαστικής εταιρείας. Στην εν λόγω εταιρεία, που το 2000 είχε αγοράσει μέσω πλειστηριασμού τα ακίνητα καταβάλλοντας 1,8 δισ. δρχ., μέτοχος ήταν ο Γ. Σιδέρης.

Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, «ο Κοσκωτάς, που ήταν πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς και ιδιοκτήτης της Τράπεζας Κρήτης, είχε ζητήσει από τον Γ. Σιδέρη να του δώσει ένα ποσό που αντιστοιχούσε σε κάποιες μεζονέτες».

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο Γ. Σιδέρης , όπως άλλωστε και ο ίδιος ο Γ. Κοσκωτάς ήταν απών, ωστόσο κατέθεσε ως μάρτυρας η σύζυγός του η οποία επανέλαβε την πεποίθησή της ότι "υπήρξαν αυτές οι πιέσεις για τις μεζονέτες", ωστόσο " εξέφρασε κάποιες αμφιβολίες μήπως κάποιος ή κάποιοι χρησιμοποίησαν το όνομα του Κοσκωτά σε αυτή την ιστορία".

Από την πλευρά του Γ. Κοσκωτά, ο δικηγόρος του κ. Τάκης Μιχαλόλιας υποστήριξε ότι παρά το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας υπέστη οικονομική καταστροφή και έχασε το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων , εντούτοις "δεν κατηγορήθηκε ποτέ για πράξη βίας. Εξάλλου ο πλειστηριασμός των ακινήτων δεν τον αφορούσε γιατί τα χρήματα που προέκυπταν θα τα έπαιρνε η τράπεζα Κρήτης και το ελληνικό δημόσιο"...
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: