30.10.14

Υπέρ των εργολαβιών στην καθαριότητα ο Ντινόπουλος...

Υπέρ των εργολαβιών στην καθαριότητα ο Ντινόπουλος, δεν απαντά στο αίτημα Δούρου για προσλήψεις 
...δεν απαντά στο αίτημα Δούρου για προσλήψεις.
Σκληρή απάντηση της Περιφερειάρχης Αττικής.
Σταθερά υπέρ των ιδιωτικών εταιριών καθαρισμού τάσσεται ο Αργ. Ντινόπουλος, ο οποίος με πρωινή ανακοίνωσή του σχολιάζει ειρωνικά την...
πρωτοβουλία της νέας περιφερειακής αρχής Αττικής να ζητήσει την άμεση πρόσληψη προσωπικού στους τομείς καθαριότητας, φύλαξης, προσωπικού υγείας και συντήρησης.
Αν και αρμόδιος υπουργός, ο Αργ. Ντινόπουλος, τάσσεται ξανά υπέρ της εταιρίας που είχε επιλέξει ο πρώην Περιφερειάρχης Γ. Σγουρός, αλλά επιλέγει να μη δώσει καμία απάντηση επί του συγκεκριμένου αιτήματος της νέας περιφερειακής αρχής.
Στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Εσωτερικών υποστηρίζει ότι η Περιφέρεια όψιμα διαπίστωσε ότι υπάρχουν πιεστικές ανάγκες πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας και αποφάσισε να καταθέσει το σχετικό αίτημα.
"Πριν το δημοσίευμα είχε περίτρανα κατακυρώσει (και σωστά!) τον σχετικό διαγωνισμό των κτηρίων σε ιδιωτική εταιρεία, τώρα -πάλι μετά το δημοσίευμα- αποφάσισε ότι δεν θα προχωρήσει η συγκεκριμένη εργολαβία" αναφέρει ο Αργ. Ντινόπουλος, αποφεύγοντας επιμελώς να απαντήσει επί της ουσίας, δηλαδή επί του αιτήματος της Περιφέρειας.
Υπενθυμίζεται ότι η Περιφερειακή Αρχή Αττικής έχει διαψεύσει τα περί απόφασης της σημερινής Διοίκησης για ανάθεση εργολαβίας καθαριότητας και με χθεσινή ανακοίνωσή της κάνει λόγο για υποκριτές και φαρισαίους, τονίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι «η κυβέρνηση των μαζικών απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, της παράνομης απόλυσης των 595 καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, που αρνείται πεισματικά, και παρά το νόμο, να τις επαναπροσλάβει» και αυτή «που έχει εγκαθιδρύσει το καθεστώς των εργολάβων στους τομείς της καθαριότητας, της συντήρησης, της φύλαξης, κ.α., στον δημόσιο κι ευρύτερο δημόσιο τομέα».
Υπογραμμίζει, δε, πως «παραμένει αλληλέγγυα στον αγώνα των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ μέχρι την τελική νίκη και δικαίωσή τους, δηλαδή την επαναπρόσληψή τους από εκεί όπου παράνομα τις απέλυσε αυτή η κυβέρνηση».
Επισημαίνει, τέλος ότι αναμένει την "άμεση αντίδραση όλων των φωνασκούντων στα τηλεπαράθυρα κκ Ντινόπουλου, Γεωργιάδη και λοιπών, στο δημόσιο και σαφές αίτημά της" για την άμεση πρόσληψη προσωπικού.

Σκληρή απάντηση της Δούρου στον Ντινόπουλο

«Δυστυχώς για τη χώρα μας, σοβαρότητας στερείται ένας υπουργός που δεν απαντά επί της ουσίας» απαντά μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου στην ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου.
Η κ. Δούρου συνεχίζει:
«Ένας υπουργός που, ενώ είναι λαλίστατος επί παντός επιστητού στα τηλεπαράθυρα όπου ξημεροβραδιάζεται, επιλέγει να μην δώσει καμία απάντηση επί του συγκεκριμένου αιτήματος της νέας Περιφερειακής Αρχής σχετικά με για την άμεση πρόσληψη προσωπικού στην Περιφέρεια, στους τομείς καθαριότητας, φύλαξης, προσωπικού υγείας, συντήρησης προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της.
Επ’ αυτού, του συγκεκριμένου, έχει κάτι να απαντήσει ο κ. υπουργός – τιμητής των τηλεπαραθύρων ή η δημόσια παρέμβασή του περιορίζεται μόνο στη στήριξη συκοφαντικών λασπολογημάτων;
Στο συγκεκριμένο ερώτημα, τα ψέματα τελειώνουν για τον υπουργό και η απάντησή του, την οποία θα περιμένουμε, θα πρέπει να είναι σαφής.
Ειδάλλως είναι φανερό ότι τα λασπολογήματα συνιστούν την κυβερνητική γραμμή/πολιτική.
Στερείται τέλος σοβαρότητας, ένας υπουργός, ο οποίος αντί να στηρίξει την πρώτη Περιφέρεια της χώρας, όπως επιβάλλει ο νόμος και η χρηστή διοίκηση, σπεύδει να πάρει το μέρος συκοφαντικού λασπολογήματος.
Ένας υπουργός δηλαδή που λειτουργεί με μικροκομματικά κριτήρια.
Πραγματικά δεν ξέρει κανείς τι είναι χειρότερο: μια ανίκανη κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση που ξεδιάντροπα εμπαίζει τους πολίτες;
 Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για κυβέρνηση που η ημερομηνία λήξεώς της έχει προ πολλού παρέλθει. Κυβέρνηση ακατάλληλη να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: