2.10.14

Ο Πιστόριους τηλεφώνησε στην πρώην του πριν το φόνο...

Ο Πιστόριους τηλεφώνησε στην πρώην του πριν το φόνο 

Το νέο στοιχείο που είδε το φως της δημοσιότητας...

Ένα τηλεφώνημα διάρκειας εννέα λεπτών έκανε ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, λίγο πριν δολοφονήσει την σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ, τον Φεβρουάριο του 2013.

Το ...
στοιχείο της υπόθεσης δεν ήταν γνωστό στις αστυνομικές αρχές. Η αποκάλυψη του στοιχείου αυτού έγινε σήμερα σε βρετανικά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι δημοσιογράφοι από τη Νότιο Αφρική αποκαλύπτουν πως ο διάσημος παραολυμπιονίκης είχε τηλεφωνική συνομιλία για εννέα λεπτά με την 25χρονη πρώην φίλη του Τζένα Έντκινς.

Η Έντκινς δεν κλήθηκε ποτέ από τις αρχές για να δώσει κατάθεση και όλα δείχνουν ότι η αστυνομία, παρόλο που είχε στην διάθεσή της τα στοιχεία από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που έκανε ο 27χρονος Πιστόριους από το κινητό του, δεν συνέδεσε την συγκεκριμένη συνομιλία με την υπόθεση. Αυτό ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι το κινητό της δεν είναι στο δικό της όνομα αλλά σε αυτό του πατέρα της. Ο Πιστόριους σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είχε σχέση με την 25χρονη Τζένα επί πέντε χρόνια και την είχε καταχωρήσει στο κινητό του με το χαϊδευτικό «Babyshoes», ενώ πιστεύεται ότι συνέχιζε να τη βλέπει όταν γνώρισε την Ρίβα.

Οι δημοσιογράφοι της Νοτίου Αφρικής έθεσαν το ερώτημα για την παράλειψη του σημαντικού στοιχείου στις δικαστικές αρχές, οι οποίες αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ το ίδιο έπραξε και η υπεράσπιση του Πιστόριους.

Οι δημοσιογράφοι Barry Bateman και Mandy Wiener, από τη Νότιο Αφρική, σκοπεύουν να εκδώσουν βιβλίο για την «υπόθεση Πιστόριους» με τον τίτλο «Πίσω από την Πόρτα» («Behind the Door»), στο οποίο εκτός από την παρουσίαση της δίκης θα περιλαμβάνεται και το μέχρι σήμερα άγνωστο, σημαντικό στοιχείο του τηλεφωνήματος στην πρώην φίλη του.

Ο Όσκαρ Πιστόριους δολοφόνησε την Ρίβα Στέενκαμπ τον Φεβρουάριο του 2013, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, όταν εκείνη βρισκόταν μέσα στο μπάνιο του σπιτιού τους, ισχυριζόμενος ότι νόμισε πως επρόκειτο για κλέφτη.

Προς το παρόν ο Πιστόριους γλίτωσε τα ισόβια και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι να βγει η απόφαση για την ποινή του στις 13 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: