25.10.14

Ναύπλιο: Ποινικές διώξεις σε 6 διαδηλωτές κατά του ΤΑΙΠΕΔ ...





Στις 25 Ιουλίου, δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της οδού Β. Αλεξάνδρου 6 στο Ναύπλιο το οποίο διατίθεται από το ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση σε ιδιώτες. 
Χωρίς να...
παρεμποδίσουν τη διέλευση του υπόλοιπου κόσμου, με συνθήματα διαμαρτυρήθηκαν για την πώληση της δημόσιας περιουσίας και επιχείρησαν να καταλάβουν συμβολικά το κτήριο. Τελικά δεν κατάφεραν να εισβάλουν... Στο χώρο κατέφθασε και αστυνομική δύναμη 4-5 ανδρών που παρακολουθούσε τα δρώμενα. Δεν υπήρξε καμία σωματική σύγκρουση...
Ωστόσο, 3 μήνες μετά, έξι από τους δεκάδες διαδηλωτές διώκονται με βασικές κατηγορίες την αντίσταση, εξύβριση και φθορά δημόσιας περιουσίας.
Στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων, έπειτα από εισήγηση της Μ. Καραμολέγκου και του Π. Κοκκινόπουλου, εκδόθηκε ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους διωκόμενους διαδηλωτές. «Επιχειρείται να ποινικοποιηθεί ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στο ξεπούλημα του τόπου μας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ» αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η φράση του Χρ. Γραμματικόπουλου κατά τη συνεδρίαση: «Είναι απαράδεκτο να αναβιώνουν πρακτικές της δεκαετίας του '50 και του'60».
Ολόκληρο το ψήφισμα είναι το ακόλουθο:
«Η ένταξη ακινήτων, του Δημοσίου, στα όρια του Δήμου μας στο ΤΑΙΠΕΔ και η διαφαινόμενη μεταβίβασή τους σε ιδιώτες ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων και διαμαρτυριών από τους τοπικούς Φορείς, τους Δημότες και το Δήμο μας. Η οικονομική κρίση οι δραματικές και αλυσιδωτές συνέπειες της, δημιουργεί δικαιολογημένες κοινωνικές αντιδράσεις, που στόχο έχουν την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του δημόσιου συμφέροντος.
Η αστυνομία καλεί σήμερα μέλη της "Ανοιχτής Συνέλευσης Συλλογικοτήτων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας", που στα πλαίσια υλοποίησης των αποφάσεων της, αλλά και της από 19/6/14 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για απένταξη όλων των ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ, συμμετείχαν στην κινητοποίηση της 25ης Ιουλίου του 2014 στο Μεγάλο Δρόμο (μπροστά στο υπό εκποίηση κτήριο ΠΛΙ), προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. Επιχειρείται έτσι να ποινικοποιηθεί ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στο ξεπούλημα του τόπου μας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
Είναι απαράδεκτο να ποινικοποιούνται οι κοινωνικοί αγώνες που εκφράζουν αυτή ακριβώς τη διάθεση υπεράσπισης των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους διαδηλωτές, βρίσκεται απέναντι στη καταπάτηση του αναφαίρετου δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση και την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και ζητά την άμεση παύση κάθε ποινικής δίωξης».
argolika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: