28.10.14

Ο Γλέζος για το μπόνους των 50 εδρών...


ΒΙΝΤΕΟ...
 Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος επανέλαβε τη θέση του υπέρ της υιοθέτησης της απλής αναλογικής και της απεμπόλησης του εκλογικού μπόνους των 50 εδρών ως μετεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι δυνατόν να...
επωφεληθούμε από αυτό που κατηγορούμε ως ανηθικότητα, να το αξιοποιήσουμε και να γίνουμε και εμείς ανήθικοι; Αποκλείεται», τόνισε ο κ. Γλέζος, μιλώντας στο Μega και πρόσθεσε:

«Αν κερδίσουμε τις εκλογές με αυτοδυναμία δική μας απόλυτη δεν έχουμε ανάγκη από το μπόνους. Αν οι εκλογές κερδηθούν με το μπόνους είμαστε υποχρεωμένοι, σύμφωνα με όσα έχουμε διακηρύξει να καταθέσουμε αμέσως σχέδιο νόμου απλής και άδολης αναλογικής όπου κανένας δεν κλέβει κανέναν και αντιπροσωπεύονται δυνάμεις που δεν μπορούν να μπουν στη Βουλή λόγω του 3% και θα προκηρύξουμε εκλογές. Που είναι το περίεργο;».
Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ανέφερε:

«Δεν αποκλείουμε κανέναν που θα θέλει να βοηθήσει στην αποκατάσταση της πολιτικής ζωής και ταυτόχρονα της δυνατής, της επιθυμητής στην πράξη και όχι στα λόγια εξουσίας του λαού».

Στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τους ΑΝ.ΕΛ., ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Στα πολιτικά σχήματα που θέλουν και αποφασίζουν να συνεργαστούν με τις πολιτικές δυνάμεις τις δικές μας γιατί θα πούμε όχι;».

Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ & ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: