14.10.14

4.000 υπογραφές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου...

Venizelos-Euaggelos-PasokΣτελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν συνέδριο και αλλαγή πολιτικής και συμμαχιών. O...
πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αμφισβητεί τα κυβερνητικά σενάρια περί διευθέτησης του χρέους και θεωρεί διέξοδο τις πρόωρες εκλογές.
           
Μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις της Χαριλάου Τρικούπη για τη Γραμματεία του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, η Κίνηση των 75, εσωκομματική τάση παπανδρεϊκής προέλευσης που ασκεί συστηματικά έντονη κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο, προέβη στη δημοσιοποίηση κειμένου με 4.000 υπογραφές, με το οποίο ζητά συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αλλαγή πολιτικής και συμμαχιών, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι σκοπεύει να θέσει και ζήτημα ηγεσίας με τη φράση «όλα από την αρχή».

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Κίνησης των 75 εκφράζουν τη ριζική αντίθεσή τους με το εγχείρημα μετεξέλιξης του Κινήματος όπως αυτό εκφράστηκε στις ευρωεκλογές, κάνοντας λόγο για «κατασκεύασμα» της Ελιάς και επιχείρηση απαξίωσης και εγκατάλειψης του ΠΑΣΟΚ, «με «συγκολλήσεις» κορυφής, χωρίς πολιτικό στίγμα και «πρόσωπα-διακινητές» μόνο των προσωπικών τους πολιτικών υποστάσεων».

Στο ίδιο κείμενο δηλώνουν την αντίθεσή τους με τη «στρατηγική ταύτιση» του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ., υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα τους δεν μπορεί να έχει «μοναδικό σύμμαχο τη Δεξιά και αντίπαλο όλη την Αριστερά» και ακόμη διαμηνύουν ότι «δεν συμβιβάζονται με ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ». Διευκρινίζουν πάντως ότι η Χαριλάου Τρικούπη οφείλει «ως κόμμα ευθύνης» να συμβάλλει στην πολιτική σταθερότητα.

 Διαβάστε όλα τα ονόματα των 4.000 υπογραφόντων εδώ

Ο Σημίτης «αδειάζει» τον Βενιζέλο

Σοβαρό πλήγμα στην κεντρική ρητορική του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους και την άμεση διευθέτηση της εκκρεμότητας επίλυσης του προβλήματος που ταλανίζει τη δικομματική κυβέρνηση έρχεται να δημιουργήσει με έμμεση παρέμβασή του ο Κώστας Σημίτης.
simitis


Ο πρώην πρωθυπουργός "άδειασε" τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι η τελική συμφωνία για το χρέος είναι μακριά και ότι οι πρόωρες εκλογές αποτελούν μια διέξοδο.


Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να διαφωνεί με την αισιόδοξη εκδοχή της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη αλλά και του Μαξίμου που θέλει τις συζητήσεις να έχουν ξεκινήσει και να καταλήγουν σύντομα και με θετικό τρόπο για τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα real.gr, ο κ. Σημίτης εκτιμά μέσω συνομιλητών του ότι η τελική συμφωνία για το ελληνικό χρέος δεν πρόκειται να επιτευχθεί γρήγορα και θα είναι μια μακρά διαδικασία.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτηρίζει βασική προϋπόθεση την πολιτική σταθερότητα, ενώ σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα θεωρεί ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών θα αποτελούσε μία διέξοδο, αφού θα εκλεγόταν μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, που αφενός θα την αξιοποιούσε ως διαπραγματευτικό ατού και αφετέρου θα μπορούσε να πείσει τους διεθνείς παράγοντες για την εξεύρεση λύσης στο μείζον αυτό εθνικό ζήτημα...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: