4.10.14

40 χρόνια ΝΔ: Το σχέδιο Σαμαρά για την επόμενη μέρα...




Τα βήματα για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο αλλά κυρίως το σχέδιό του για την επόμενη μέρα θα περιγράψει ο Αντώνης Σαμαράς στην αποψινή κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα για τα 40 χρόνια της ΝΔ.

Μέχρι...
αργά χθες το βράδυ δεν είχε οριστικοποιηθεί το ακριβές περίγραμμα της ομιλίας του Πρωθυπουργού, ωστόσο στενοί συνεργάτες του μιλώντας στο Real.gr τόνιζαν ότι η τοποθέτησή του θα αφορά πρωτίστως το «αύριο» της χώρας και δεν θα είναι στενά κομματική.

Εν μέσω των συζητήσεων με την τρόικα και λίγο πριν τη μάχη της Βουλής, ο κ. Σαμαράς αναμένεται ότι θα εξαπολύσει σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα - στην εκδήλωση της Χαλκιδικής δεν είχε αναφερθεί ονομαστικά ούτε μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ - δίνοντας έτσι στίγμα για τη σύγκρουση που θα ακολουθήσει στη βουλή με επίκεντρο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, το χρέος και τις εκλογές.

Η στρατηγική του κ. Σαμαρά περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα, την ψήφιση των φοροελαφρύνσεων, την έναρξη της συζήτησης για το χρέος και στη συνέχεια την εκκίνηση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Και παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να εκτιμούν ότι η κυβέρνηση «έχει» τις 180 ψήφους εντούτοις τα σενάρια για τις πρόωρες κάλπες κρατούν σε εγρήγορση όλο τον κομματικό μηχανισμό που από την προσεχή εβδομάδα θα ενισχυθεί με «γαλάζια» στελέχη που μέχρι σήμερα - για διαφορετικούς λόγους - βρίσκονταν εκτός ΝΔ.
Διαβάστε λόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: