11.10.14

Έμπολα: Σε καραντίνα 3 άνθρωποι στην Ισπανία ...

se-katastasi-ektaktis-anagkis-o-planitis-gia-ton-empola



...και 31 μέλη του ΟΗΕ στη Λιβερία...
 Στους 17 ανέρχονται οι πολίτες που έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο της Μαδρίτης για προληπτικούς λόγους λόγω του ιού Έμπολα, καθώς άλλοι τρεις τέθηκαν υπό παρακολούθηση την Παρασκευή στο...
νοσοκομείο Λα Πας Κάρολος Γ’.Δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, ωστόσο, αποφασίστηκε να μπουν σε καραντίνα καθώς ενδέχεται να είχαν έρθει σε επαφή με την νοσοκόμα Τερέσα Ρομέρα που παραμένει το μοναδικό επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα.
Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό παρακολούθηση  41 μέλη του προσωπικού του στη Λιβερία, μία από τις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία, αφού εντοπίστηκε δεύτερο κρούσμα του θανατηφόρου ιού στις τάξεις της αποστολής του οργανισμού σε διάστημα μίας εβδομάδας.
Η Κολομβία ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό παρακολούθηση τρεις ανθρώπους που επέστρεψαν από την Αφρική στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει η χώρα εξαιτίας της επιδημίας, όμως προς το παρόν οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο ύποπτο κρούσμα.
Ενώ και η κυβέρνηση του Καναδά συνέστησε στους πολίτες της να εγκαταλείψουν τις χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία του ιού Έμπολα, συγκεκριμένα Σιέρα Λεόνε, Γουινέα και Λιβερία, ενώ όπως είπε η Ρόνα Άμπροουζ, υπουργός Υγείας της χώρας,  όλοι οι άνθρωποι που φτάνουν στον Καναδά προερχόμενοι από τις χώρες αυτές θα ελέγχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: