19.10.14

Σφαγή με 22 νεκρούς σε κινεζική αγορά...

Σφαγή με 22 νεκρούς σε κινεζική αγοράΤουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν Ουιγούροι μειονοτικοί εξαπέλυσαν ένοπλη επίθεση σε...
μια αγορά, την οποία χρησιμοποιούν κυρίως μέλη της εθνοτικής ομάδας των Χαν, στην επαρχία Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας, σύμφωνα με πληροφορίες ενός ραδιοφωνικού σταθμού.
Τέσσερις Ουιγούροι άνδρες χρησιμοποίησαν μαχαίρια και εκρηκτικά για να εξαπολύσουν την επίθεση στο Αγροτικό Εμπορικό Κέντρο της κομητείας Μαράλμπεσι, ή Μπατσού, την 12η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την εκπομπή του Radio Free Asia, που εδρεύει στις ΗΠΑ, στη γλώσσα των Ουιγούρων.

Οι άνδρες μετέβησαν στην αγορά με δύο μοτοσικλέτες και μαχαίρωσαν πολλούς αστυνομικούς πριν αρχίσουν να ρίχνουν εκρηκτικά και να επιτίθενται σε εμπόρους στην αγορά, μετέδωσε το Ραδιόφωνο Ελεύθερη Ασία επικαλούμενο Ουιγούρους αστυνομικούς σε δύο τμήματα στην περιοχή.

«Δύο από αυτούς επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών οι οποίοι περιπολούσαν τον δρόμο και οι άλλοι δύο επιτέθηκαν στους ιδιοκτήτες πάγκων, Κινέζους Χαν, που μόλις έμπαιναν στην αγορά για να ανοίξουν», δήλωσε ο ένας από τους αστυνομικούς, ο Χάσιμ Έλι.

Οι τέσσερις δράστες, εναντίον των οποίων η αστυνομία άνοιξε πυρ, αλλά και πολλοί από τους αστυνομικούς είναι ανάμεσα στους νεκρούς.

Ούτε τα κρατικά κινεζικά ΜΜΕ αλλά ούτε και οι τοπικές αρχές έχουν αναφέρει κάτι για την επίθεση.

Η μειονότητα των Ουιγούρων, μια εθνότητα τα περισσότερα μέλη της οποίας είναι μουσουλμάνοι, αριθμεί 9 εκατ. μέλη μεταξύ των 22 εκατ. κατοίκων της Σιντζιάνγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: