15.9.14

H Nτόρα πιέζει για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας...



Την άποψη ότι οι 180 ψήφοι «υπέρ της κυβερνητικής σταθερότητας υπάρχουν» και πως θα ήταν προς όφελος της χώρας να επισπευσθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφερε στον...
ΒΗΜΑ 99,5 τη Δευτέρα η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε τη διαφωνία της με το ενδεχόμενο αλλαγής εκλογικού νόμου εν όψει εκλογών, ενώ εξαπέλυσε βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα για τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 επισήμανε: «Νομίζω ότι οι 180 που είναι υπέρ της κυβερνητικής σταθερότητας υπάρχουν. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν ξέρω αν το κλίμα που θα διαμορφωθεί θα είναι ένα κλίμα που θα επιτρέψει να φτάσουμε ως εκεί και γι’ αυτό πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μαζέψουμε τους ανθρώπους που έχουν συναίσθηση του πού πάει η χώρα αυτή τη στιγμή.

»Ένα επιχείρημα που έχει βάση είναι το να προχωρήσουμε λίγο πιο γρήγορα στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να ξεκαθαρίσει η εικόνα και να ξέρουν (οι εταίροι) ότι υπάρχει σταθερότητα στη χώρα και να ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με συγκεκριμένους συνομιλητές, για να μην χάσουμε χρόνο. Πιστεύω ότι πρέπει να επιταχυνθούν τα πράγματα, ναι. Διότι πιστεύω πραγματικά ότι αυτή η σκέψη έχει λογική».

Σε ερώτηση για το εάν ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να προέρχεται από την Κεντροδεξιά ή την Κεντροαριστερά,

Για το αν πρέπει να προέρχεται ο υποψήφιος ΠτΔ από την Κεντροδεξιά ή την Κεντροαριστερά, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι «δεν νομίζω ότι εκεί κρίνεται το παιχνίδι».
Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, η βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στη Θεσσαλονίκη τα αντίθετα από ό,τι είπε στο Κόμο της Ιταλίας.

«Εκεί, είπε ότι δεν θα επιστρέψουμε στην πολιτική των ελλειμμάτων, αλλά αυτά που εξήγγειλε χθες ήταν επιβεβαίωση της πολιτικής των ελλειμμάτων. Θα πάμε σε ένα έλλειμμα περίπου 12-15 δισ. ευρώ.

»Είναι κρίμα ότι μετά από μια τέτοια κρίση η κατάρα της Μεταπολίτευσης -δηλαδή ότι όποιος ήταν αντιπολίτευση έταζε λαγούς με πετραχήλια και όταν κυβερνούσε μετά έλεγε ότι παρέλαβε καμμένη γη- συνεχίζει να υπάρχει από έναν νέο άνθρωπο, 40 ετών, όπως είναι ο κ. Τσίπρας».

Η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε ότι «η ευθύνη η δική μας είναι πολύ μεγάλη· κάποιοι από εμάς, έχουν μια υποχρέωση να πουν ανοιχτά στον κόσμο τι θα μας περιμένει αν αύριο το πρωί γίνει αυτή η κυβερνητική αλλαγή. Στη δημοκρατία, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Θα έρθει κάποιος άλλος (αν φύγει η κυβέρνηση). Το κόστος, όμως, είναι πολύ μεγάλο – το κόστος προσαρμογής μεταξύ του αιθεροβάμονος και του ρεαλιστή.[...]

»Πρέπει να δώσουμε εμείς, από τη δική μας πλευρά, τη μάχη για να μπορέσουμε να πείσουμε γι’ αυτήν την πολιτική, παρά τα λάθη μας. Διότι σίγουρα έχουμε κάνει και λάθη και δεν υπάρχει γι’ αυτό καμία αμφιβολία. Αυτά πρέπει να διορθώσουμε σήμερα και να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα μπροστά».

Σχολιάζοντας την ένταση που επικράτησε στην ΚΟ της ΝΔ κατά την ψήφιση του ΕΝΦΙΑ την περασμένη εβδομάδα, η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για «αυξημένο άγχος» και «κόπωση» των βουλευτών. Επανέλαβε, δε, ότι είναι αναγκαία η σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ.

«Γι'αυτό λέω ότι αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ – επίσης η σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αλλά γι' αυτό δεν μου πέφτει λόγος. Να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των βουλευτών, διότι οι βουλευτές είναι αυτοί που έχουν την τύχη της Ελλάδας στα χέρια τους σήμερα. Αυτοί πρέπει να αποφασίσουν, να ακουστούν οι προβληματισμοί, να διορθώσουμε πορεία σε κάποια θέματα – π.χ. φορολογία, όπου έχετε βαρεθεί να με ακούτε να το λέω. Κάποια πράγματα πρέπει να τα διορθώσουμε, γρήγορα και αποτελεσματικά»

Δεν υπάρχουν σχόλια: