Μανόλης Ανδρόνικος - Βεργίνα - Οι βασιλικοί τάφοι

Μια μοναδική προσφορά έρχεται το επόμενο Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου με τα Παραπολιτικά. Για πρώτη φορά τα έργα του μεγάλου Έλληνα Αρχαιολόγου Μανόλη Ανδρόνικου, εντελώς δωρεάν με εφημερίδα, σε μία πολυτελή σκληρόδετη έκδοση, που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.
Το πρώτο βιβλίο της σειράς, που θα σας ξεναγήσει στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα, αφορά στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας και το χρονικό της τεράστιας αρχαιολογικής ανακάλυψης του 1977. Ήταν τότε που ο Μανόλης Ανδρόνικος κράτησε στα ίδια του τα χέρια,  ένα μεγάλο κομμάτι της μακεδονικής ιστορίας, αγγίζοντας την χρυσή λάρνακα του Φιλίππου του Β’ , Βασιλιά της Μακεδονίας και πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο ίδιος ο Ανδρόνικος περιγράφει την σκηνή:
«Eίδαμε καθαρά πια το περιεχόμενο και έπρεπε να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας, μόλο που τα μάτια μας είχαν θαμπωθεί απ’ αυτό που βλέπαμε και η καρδιά μας πήγαινε να σπάσει από συγκίνηση. Μέσα στη σαρκοφάγο υπήρχε μια ολόχρυση λάρνακα. Επάνω στο κάλυμμά της ένα επιβλητικό ανάγλυφο αστέρι με δεκάξι ακτίνες, και στο κέντρο του ένας ρόδακας. Με πολλή προσοχή και περισσότερη συγκίνηση ανασήκωσα το κάλυμμα με το αστέρι πιάνοντάς το από τις δυο γωνίες της μπροστινής πλευράς. Όλοι μας περιμέναμε να δούμε μέσα σ’ αυτήν τα καμένα οστά του νεκρού. Όμως αυτό που αντικρίσαμε στο άνοιγμά της μας έκοψε για μιαν ακόμη φορά την ανάσα, θάμπωσε τα μάτια μας και μας πλημμύρισε δέος: πραγματικά μέσα στη λάρνακα υπήρχαν τα καμένα οστά. (…) Αλλά το πιο απροσδόκητο θέαμα το έδινε ένα ολόχρυσο στεφάνι από φύλλα και καρπούς βελανιδιάς που ήταν διπλωμένο και τοποθετημένο πάνω στα οστά. Ποτέ δεν είχα φανταστεί τέτοια ασύλληπτη εικόνα. Μπορώ να φέρω στη συνείδησή μου ολοκάθαρα την αντίδραση που δοκίμασα καθώς έλεγα μέσα μου: “Αν η υποψία που έχεις, πως ο τάφος ανήκει στον Φίλιππο, είναι αληθινή -και η χρυσή λάρνακα ερχόταν να ενισχύσει την ορθότητα αυτής της υποψίας- κράτησες στα χέρια σου τη λάρνακα με τα οστά του...»
Η μοναδική σειρά που έρχεται αυτό το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου με τα Παραπολιτικά, έχει στόχο να κάνει μία αναδρομή στο παρελθόν, να βοηθήσει στην ενίσχυση της εθνική μας αυτογνωσίας και να βάλει με απλό και κατανοητό τρόπο μέσα σε κάθε σπίτι , την ελληνική ιστορία.
Αυτό το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, ολόκληρο το οδοιπορικό του μεγάλου Έλληνα Αρχαιολόγου, μέχρι την σπουδαία ανακάλυψη στην Βεργίνα, με σπάνιο φωτογραφικό υλικό.  Μία μοναδική πολυτελής έκδοση , με τα όσα έφερε στο φως ο αείμνηστος Μανόλης Ανδρόνικος, από την γη της Μακεδονίας.
Επίσης
Πάνος Κιάμος - Δεν θέλω επαφή

Το νέο άλμπουμ του Πάνου Κιάμου "Δεν θέλω επαφή"  με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. 18 μεγάλες επιτυχίες σε ένα μοναδικό cd.
Ακόμα
Μάγια η Μέλισσα
Μη χάσετε αυτό το Σάββατο την αγαπημένη Μάγια η Μέλισσα
Η ιστορία της πιο αγαπημένης διάσημης μέλισσας με τη δική της προσωπικότητα
Αυτό το Σάββατο το 12ο DVD με τέσσερα απολαυστικά επεισόδια