15.9.14

Ποιοι και πότε θα πρέπει να πληρώσουν τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ...

Ποιοι και πότε θα πρέπει να πληρώσουν τις δόσεις του ΕΝΦΙΑΜε την ανάρτησή τους ξεκινά το... πανηγύρι του χαμένου εκκαθαριστικού...


Τα νέα εκκαθαριστικά πληρωμής του ΕΝΦΙΑ με τις 6 δόσεις τους μπορούν να δουν οι περισσότεροι υπόχρεοι από σήμερα στο Taxis, χωρίς ωστόσο τις...
εκπτώσεις που επήλθαν με την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα. Η έκδοση και ανάρτηση στο Taxis και των υπολοίπων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη και θα ανέρχεται στα 6,1 εκατομμύρια εκκαθαριστικά.

Αυτά θα αντικαταστήσουν τα εκκαθαριστικά που είχαν εκδοθεί στο τέλος Ιουλίου και προέβλεπαν 5 δόσεις.

Περίπου 700.000 ιδιοκτήτες, που δικαιούνται διάφορες εκπτώσεις και απαλλαγές θα πρέπει να περιμένουν πριν πληρώσουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου την πρώτη δόση, καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστούν σε αυτά οι νέες προσαρμογές βάσει των διορθώσεων των αστοχιών.

Οι καταληκτικές ημερομηνίες για την καταβολή των δόσεων:
• 1η δόση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014.
• 2η δόση έως τις 31 Οκτωβρίου 2014.
• 3η δόση έως τις 28 Νοεμβρίου 2014.
• 4η δόση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.
• 5η δόση έως τις 30 Ιανουαρίου 2015.
• 6η δόση έως τις 27 Φεβρουαρίου 2015.

Ποιοι θα πρέπει να αναμένουν τις διορθώσεις

-Όσοι δικαιούνται έκπτωσης επειδή έχουν ακίνητο στις 4.000 περιοχές όπου είχαν γίνει λάθη. Αυτοί θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση μετά τις 22 Σεπτεμβρίου, όταν και θα εμφανιστούν τα νέα σωστά εκκαθαριστικά.

Όσοι έχουν ακίνητα στην Κεφαλονιά ή άλλες σεισμόπληκτες περιοχές. Αυτοί επίσης θα πρέπει ν απεριμένουν μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου για την καταβολή της πρώτης δόσης, καθώς υπάρχει ειδική πρόβλεψη στην τροπολογία και θα αναρτηθούν νέα εκκαθαριστικά στο Taxis.

Όσοι δικαιούνται εκπτώσεις ως χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία 80% και άνω κλπ, το εκκαθαριστικό τους θα αλλάξει τον Οκτώβριο. Σε αυτή την περίπτωση, οι υπόχρεοι θα πρέπει να πληρώσουν ως το τέλος του μήνα την πρώτη «λάθος» δόση, και το ποσό της μείωσης θα συνυπολογιστεί και θα αφαιρεθεί από τις επόμενες δόσεις.

Το ίδιο θα ισχύσει και για όσους έχουν διατηρητέα ακίνητα ή ξενοδοχειακά κτίρια...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: