8.9.14

Τα "ρέστα" του στη ΔΕΘ ετοιμάζεται να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ...




Το χρονόμετρο της Κουμουνδούρου μετά και τις εξαγγελίες Σαμαρά στη ΔΕΘ μετρά πλέον αντίστροφα για τη ρελάνς του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία Τσίπρα στη συμπρωτεύουσα το μεσημέρι της Κυριακής.

Στο...
μέτωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεξεργάζονται πυρετωδώς και τις τελευταίες λεπτομέρειες του οικονομικού προγράμματος που θα ανακοινωθεί, έχοντας πλέον πλήρη γνώση του τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι η δεινή θέση του κυβερνητικού συνασπισμού είναι πασίδηλη, πράγμα που επιβεβαιώνεται από τις «πολυδιαφημισμένες» ελαφρύνσεις, οι οποίες όπως τονίζουν τελούν υπό την αίρεση της τρόικας και δεν είναι δεδομένες. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι γίνεται εμφανής η ένδεια ικανότητας ελιγμών από την κυβέρνηση εξαιτίας της πλήρους σύμπραξης με την τρόικα, του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι και της απουσίας διάθεσης για ρήξη προς όφελος του λαού.

Στις συγκρατημένες εξαγγελίες Σαμαρά η Κουμουνδούρου ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» για βιώσιμη ανάπτυξη και ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, με αιχμή του δόρατος την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, την αύξηση και διεύρυνση του επιδόματος ανεργίας και τη σταδιακή αποκατάσταση συντάξεων μέσα από την επαναφορά της 13ης και 14ης. Στο επίκεντρο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η διόρθωση των αβελτηριών και της αδικίας που έχει φέρει η πενταετής επιμονή στη λιτότητα.

Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν παράλληλα λόγο για ένα πλήρως οικονομοτεχνικά μελετημένο πρόγραμμα και κοστολογημένα μέτρα, πράγμα που επανέλαβε και σε χθεσινή του συνέντευξη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος στον τομέα των Οικονομικών, Γιάννης Μηλιός. Ωστόσο, από το επιτελείο της Κουμουνδούρου, σημειώνουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν θα προβεί σε υποσχέσεις και εξαγγελίες που θα αφήσουν το περιθώριο να κατηγορηθεί για λαϊκισμό και παροχολογία.

Μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι, έχοντας καθιερώσει κατά γενική ομολογία την δημοσκοπική πρωτοκαθεδρία, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνεται από όλες τις τελευταίες μετρήσεις μετά και τις εκλογές, από το βήμα της ΔΕΘ μπορούν να ανοίξουν σημαντικά την ψαλίδα με τη Νέα Δημοκρατία και να δρομολογήσουν σε τελική ευθεία τις εξελίξεις για την προσφυγή στις κάλπες...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: