5.9.14

Έφυγε από τη ζωή η Τζόαν Ρίβερς...

Η κωμικός και τηλεπαρουσιάστρια Τζόαν Ρίβερς πέθανε χθες το βράδυ σε ηλικία 81 ετών στη Νέα Υόρκη, μία εβδομάδα ύστερα από καρδιακό επεισόδιο.

Τις τελευταίες ημέρες η...
Ρίβερς νοσηλευόταν στο Mount Sinai σε μηχανική υποστήριξη. Τον θάνατό της ανακοίνωσε η κόρη της Μελίσα Ρίβερς στην ιστοσελίδα της.

"Με μεγάλη μου λύπη ανακοινώνω τον θάνατο της μητέρας του Τζόαν Ρίβερς. Η μεγαλύτερη χαρά της στη ζωή ήταν να κάνει τους ανθρώπους να γελάνε. Παρότι γνωρίζω ότι αυτό είναι δύσκολο μία τέτοια στιγμή, ξέρω ότι η τελευταία της επιθυμία θα ήταν να αρχίσουμε σύντομα να γελάμε και πάλι".

Η Τζόαν Ρίβερς γεννήθηκε το 1933 στο Μπρούκλιν, το αληθινό της όνομα ήταν Τζόαν Αλεξάνδρα Μολίνσκι κι ήταν κόρη Εβραίων από τη Ρωσία.

Στη δεκαετία του '50 άλλαξε το όνομά της και ως Τζόαν Ρίβερς άρχισε να εμφανίζεται στο θέατρο, σε διάφορα κλαμπ, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Ήταν από τις πρώτες γυναίκες που διακρίθηκαν στο δύσκολο είδος του stand-up comedy, όπου κυριαρχούν οι άνδρες.

Συμπαρουσίαζε το τηλεοπτικό σόου για τη μόδα Fashion Police (Αστυνομία της Μόδας) καθώς και το τηλεοπτικό ριάλιτι, μαζί με την κόρη της Μελίσα, με τίτλο Joan & Melissa. Το 1990 βραβεύτηκε με το τηλεοπτικό βραβείο Έμι για το talk show της The Joan Rivers Show.

Ήταν γνωστή για τα «καυστικά» σχόλιά της, τα οποία συχνά προκαλούσαν οργή.

Πρόσφατα χαρακτήρισε τον Μπαράκ Ομπάμα "ομοφυλόφιλο", την Μισέλ Ομπάμα "τρανσέξουαλ", την Αντέλ "ζάμπλουτη χοντρή που πρέπει να αδυνατήσει", την Τζένιφερ Άνιστον "εξαιρετικά βαρετή".

Ωστόσο, είχε και το χάρισμα να αυτοσαρκάζεται. Αναφερόμενη στις δεκάδες πλαστικές επεμβάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί, το 2010 έγραψε στο Twitter αστειευόμενη: "Με όλες αυτές τις πλαστικές επεμβάσεις που έχω κάνει, φοβάμαι ότι όταν πεθάνω ο Θεός δεν θα με αναγνωρίσει".

Ο θάνατός της προκάλεσε συγκίνηση στο Χόλιγουντ.

"Η Τζόαν Ρίβερς πέθανε. Τι θλιβερή κατάληξη σε μία εξαιρετική και κωμικοτραγική ζωή. Από τις πιο γενναίες και αστείες (ηθοποιούς)", έγραψε στο Twitter η ηθοποιός και τραγουδίστρια Μπέτι Μίντλερ.

"Η φίλη μου Τζόαν Ρίβερς πέθανε μία ακόμη φορά, για να επικαλεστώ τον Μπίλι Κρίσταλ...Δεν έχω λόγια. Bon Voyage Τζόαν", έγραψε στο Twitter η κωμικός Γούπι Γκόλντμπεργκ.

Από την πλευρά της, η κωμικός και τηλεπαρουσιάστρια Έλεν Ντετζένερις περιέγραψε την Ρίβερς ως πρωτοπόρο και σχολίασε: "Άνοιξε τον δρόμο για πολλούς κωμικούς. Λυπάμαι πολύ που έφυγε"...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: