10.9.14

Ο υπουργός, ο Περιφερειάρχης και το μνημείο του Αθανάσιου Διάκου...

ΦΩΤΟ-Ο υπουργός, ο Περιφερειάρχης και το μνημείο του Αθανάσιου Διάκου
Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά την ανακοίνωση και την έντονη αντίδραση του πρώτου για τη λειτουργία των πλευρικών διοδίων στη Φθιώτιδα, σύμφωνα με...
ΤΑ ΝΕΑ.
Στην εν λόγω ανακοίνωση του κ. Μπακογιάννη, εκτός των άλλων, γίνεται και ιδιαίτερη αναφορά στο μνημείο του Αθανασίου Διάκου. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει:
«Οι χθεσινοβραδινές βεβιασμένες και πρόχειρες κινήσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα κυριολεκτικά να ασφυκτιούν δύο μοναδικά πολιτιστικά μνημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, το μνημείο του Αθανασίου Διάκου στην Αλαμάνα και ο ιστορικός χώρος των Θερμοπυλών, είναι ανεπίτρεπτες και πραγματικά απαράδεκτες».
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έσπευσε να απαντήσει σε ό,τι αφορά τα διόδια ότι «οι δύο πλευρικοί σταθμοί (των διοδίων) αφορούν αποκλειστικά τους εξερχόμενους από τον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση προς Λαμίας και τους εισερχόμενους στον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση προς Αθήνα».
Σχετικά, πάντως, με την καταγγελία του κ. Μπακογιάννη περί «ασφυξίας» του μνημείου του Αθανασίου Διάκου, το υπουργείο περιέλαβε στην απάντησή του και μία φωτογραφία του μνημείου, κυριολεκτικά «πνιγμένου» από την πυκνή βλάστηση, επισημαίνοντας με ειρωνικό τρόπο ότι «καλό θα ήταν ο Μπακογιάννης να ξεχορταριάσει το μνημείο που τελεί υπό εγκατάλειψη αντί να το επικαλείται», όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Νέων.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: