18.9.14

Όταν τέλειωσαν οι δικαιολογίες...


Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά -δηλωμένο υποστηρικτή, και σύμφωνα με σαφείς ενδείξεις, μέλος της Χρυσής Αυγής- στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 σημάδεψε την ...
ελληνική κοινωνία, καθιστώντας πλέον αδύνατο για το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα ή τους ψηφοφόρους, να συνεχίσει να εθελοτυφλεί για τη δράση του ακροδεξιού πολιτικού κόμματος: «Αυτός είναι ο φασισμός και δεν κάνει διακρίσεις».
Και αν οι δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις μελών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής εις βάρος μεταναστών δεν κατόρθωσαν να αφυπνίσουν όσους ηθελημένα και άθελα τους αδιαφορούσαν για την άνοδο του ακροδεξιού εξτρεμισμού στην Ελλάδα της κρίσης, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήρθε να γκρεμίσει συθέμελα όλες τις θεωρίες περί μίας Χρυσής Αυγής που μάχεται στο πλευρό του Έλληνα εργαζομένου. Οι «αγανακτισμένοι» χρυσαυγίτες είχαν χτυπήσει με τη γνωστή τους μεθοδολογία, αλλά αυτή τη φορά απροκάλυπτα, αποδεικνύοντας – με τον χειρότερο τρόπο -  πως η «νωθρότητα» με την οποία αντιμετωπιζόταν η οργάνωση επί χρόνια υπήρξε εγκληματική.
Λίγο μετά τη δολοφονία, ο Α. Σαμαράς σε τηλεοπτικό του μήνυμα, τόνιζε πως «η Δημοκρατία είναι πιο ισχυρή από ό,τι φαντάζονται οι εχθροί της», δηλώνοντας παράλληλα αποφασισμένος να μην επιτρέψει «στους επιγόνους των ναζί να δηλητηριάζουν την κοινωνική μας ζωή, να εγκληματούν, να τρομοκρατούν και να υποσκάπτουν τα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία». Και βέβαια ήταν ήδη αργά.
Στις 28 Σεπτεμβρίου συλλαμβάνονται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, και οι βουλευτές της Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος, με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Στο πόρισμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται ανθρωποκτονίες, εκβιασμοί και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Μετά την εξέταση περισσότερων από εκατό υποθέσεων, οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες έχουν πλέον ολοκληρώσει την ανάκριση, σχηματίζοντας δικογραφία εις βάρος 78 κατηγορούμενων, από τους οποίους 30 έχουν προφυλακιστεί. Ανάμεσα στους προφυλακισμένους είναι 8 από τα 16 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής.

Μυρτώ Αρετάκη (thepressproject.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: