14.9.14

Μπαλάφας: Θα καταργήσουμε τους εφαρμοστικούς όρους του μνημονίου...






Θα διαπραγματευθούμε υπεύθυνα και αποφασισμένα με την Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ)...
 Ένταση και υψηλοί τόνοι στην αντιπαράθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνη Γεωργιάδη και του μέλους της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπαλάφα, με αφορμή τα ...
όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ
«Θα καταργήσουμε τους εφαρμοστικούς όρους του μνημονίου. Θα διαπραγματευθούμε υπεύθυνα και αποφασισμένα με την Ευρώπη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλάφας στην πρωινή εκπομπή του Mega, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να επιμένει:
«Μνημόνιο και δανειακή σύμβαση είναι το ίδιο. Πως λέτε ότι θα εκβιάσετε την Ευρώπη με το χρέος; Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν Γαλλία και Ιταλία, πως θα το διαπραγματευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ;»
Όπως είπε ο κ. Μπαλάφας, «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει η χώρα να σωθεί εντός ευρώ. Να διαγραφεί μεγάλο μέρος του χρέους για να γίνει βιώσιμο».
«Τι θα κάνετε αν σας πουν όχι για το χρέος;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης, με τον κ. Μπαλάφα να απαντά:
«Θα κάνουμε υπεύθυνη αποφασισμένη διαπραγμάτευση. Η Ευρωπαϊκή ελιτ θα μπει σε διαπραγμάτευση για συμβιβασμό. Δεν θα αποπληρώσουμε τους τόκους αν μας πουν όχι για το χρέος. Έχουμε και τα πλεονάσματα για όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση».
«Ισότιμος εταίρος δεν σημαίνει "χαρίστε μου τα χρέη" γιατί θα το είχαν κάνει κι άλλοι. Αν σταματήσουμε να πληρώνουμε θα ξαναγίνουν αναξιόλογα τα Ελληνικά ομόλογα. Δεν θα παίρνει το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ευρώ», σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης και κλείνοντας τόνισε:
«Ο Τσίπρας ξεπέρασε τον Γιώργο Παπανδρέου του 2009. Θα έπρεπε να ντρέπεστε να λέτε στον Ελληνικό λαό αυτά τα ψέματα».

Δείτε τα βίντεο, ΕΔΩ...

πηγη enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: