8.9.14

Παρέμβαση της δικαιοσύνης για το διαγωνισμό στη ΝΕΡΙΤ...

Φακελος με καταγγελίες για σωρεία παρατυπιών στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ σχετικά με την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων, έχει στα χέρια της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου.

Ο φάκελος περιλαμβάνει...
συγκεκριμένα στοιχεία απο τα οποία, φέρεται να προκύπτουν, παραβιάσεις όρων της προκήρυξης, «φωτογραφικές» πριμοδοτήσεις υποψηφίων και αποκλεισμοί «κατά το δοκούν» άλλων δημοσιογράφων.

Βάση δημοσιεύματων, οι περισσότερες παρατυπίες αφορούν στην επιλογή υποψηφίων με τη χρήση του 20% για την πρόσληψη 59 δημοσιογράφων στη σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων και εκμπομπών.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία φέρονται οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού και τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, να έβαλαν υποψηφίους χωρίς τα απαραίτητα προσόντα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει και σε ακυρότητα του διαγωνισμού.

Στο φάκελο υπάρχουν και δημοσιεύματα που αφορούν στην καταγγελλομενη ανάμειξη του πρόεδρου και διεθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Αντ. Μακρυδημήτρη, στην υπόθεση των «αμαρτωλών» ΜΚΟ, οι οποίες ερευνώνται ήδη από τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, στις 28.08.14, ο κ. Μακρυδημήτρης, διατέλεσε αντιπρόεδρος της υπο έλεγχο ΜΚΟ «Έργο Πολιτών» και το ονομά του «εξαφανίστηκε μυστηριωδώς για να αποφύγει τον δικαστικό έλεγχο».

Οι παραπάνω υποθέσεις αναμένεται να συσχετιστούν λόγω συνάφειας με την έρευνα που είναι ήδη σε εξέλιξη και βρίσκεται στα χέρια του 4ου πταισματοδίκη ο οποίος συλλεγει στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Μπαξεβάνη.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί κακουργήματα ή πλημμελήματα σχετικά με πλαστά πιστοποιητικά που κατατέθηκαν απο διαγωνιζόμενους με την έναρξη του επιμαχου διαγωνισμού...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: