13.9.14

Σε εκκαθάριση η ελληνική εταιρεία Χάλυβος Θεσσαλονίκης...

 
Απόντες οι κυβερνητικοί παράγοντες...
Για κυβερνητική αδιαφορία κάνει λόγο η πανελλήνια ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων μετάλλου.
Eυθύνες στην κυβέρνηση καταλογίζουν οι εργαζόμενοι, αφού όπως αναφέρουν: "Η ...
Διοίκηση της Εταιρείας Χάλυβα στη Θεσσαλονίκη με 50 χρόνια παραγωγής προϊόντων Χάλυβα (Λαμαρίνα), αποφάσισε στις 30/9/2014 την εκκαθάριση της εταιρείας.

Επί μακρόν χρονικό διάστημα, η πολιτεία αδιαφορεί συνολικά για τον χαλυβουργικό κλάδο και για το κόστος της ενέργειας, όταν αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού (Ε.Ε.) θωρακίζονται από τις κυβερνήσεις, προστατεύοντας τόσο τις θέσεις εργασίας όσο και την εξωστρέφεια τους με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία. Στην Ελλάδα, με αυτήν την κυβερνητική τακτική των Ευρωπαϊκών δημοσίων σχέσεων δεν θα μείνει βαριά βιομηχανία".

Βιώσιμη

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΜ τονίζει: "Και όμως, η Εταιρεία Χάλυβα είναι βιώσιμη. Αυτό προκύπτει από επιχειρηματικό πλάνο που συνετάχθη από την έγκριτη εταιρεία Price Water House. Απαιτούσε βέβαια η προσπάθεια αυτή μέσα στη βαθιά κρίση την στήριξη της πολιτείας. Παρά τις εκκλήσεις και τα αιτήματα για συνάντηση, κανένας μα κανένας κυβερνητικός παράγοντας δεν ανταποκρίθηκε, έστω σε μία τυπική συνάντηση.

Καλούμε την κυβέρνηση, τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Ν. Δένδια να παρέμβει άμεσα, έστω και τώρα και να ανταποκριθεί στο αίτημα για συνάντηση με την Διοίκηση της εταιρείας και το Σωματείο των εργαζομένων, ώστε να μην φθάσει η εταιρεία στις 30/9/2014 σε Γενική Συνέλευση με θέμα την εκκαθάριση. Καλούμε την κυβέρνηση και το ΥΠΕΚΑ να ρυθμίσουν άμεσα το θέμα της διακοψιμότητας και να σταματήσουν να μας δίνουν υποσχέσεις και δεσμεύσεις που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να υλοποιήσουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: