13.9.14

Κύπρος: Σε απεργία οι δημόσιοι υπάλληλοι...


Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία θα κατέλθουν στις 19 Σεπτεμβρίου οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιδρώντας στις «απαράδεκτες μεθοδεύσεις της κυπριακής κυβέρνησης για φορολόγηση του εφάπαξ τους», όπως αναφέρουν.

Η...
απόφαση για την απεργία λήφθηκε ομόφωνα σε πανσυδικαλιστική σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι οργανώσεις όλων των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και οι σύνδεσμοι αστυνομίας και αξιωματικών και υπαξιωματικών του κυπριακού στρατού.

Επίσης, η σύσκεψη προειδοποιεί για κλιμάκωση των μέτρων ανάλογα με τις εξελίξεις. Η απόφαση για την απεργία τελεί υπό την έγκριση των συλλογικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο, τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε μικρή αύξηση στις αιτήσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση από το Δημόσιο, λόγω των πληροφοριών για ενδεχόμενη φορολόγηση του εφάπαξ.

Όπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, Παύλος Παπαγεωργίου, υποβλήθηκαν κάποιες αιτήσεις, αλλά υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι επικοινωνούν με την Υπηρεσία και ζητούν πρόσθετες πληροφορίες.

Επίσης είπε ότι πολλοί από τους ενδιαφερομένους κατέχουν σημαντικές θέσεις και η πρόωρη αποχώρησή τους είναι δυνατό να δημιουργήσει προβλήματα.

Ο κ. Παπαγεωργίου κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το θέμα όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να προχωρήσει σε διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: