17.9.14

Σκιάθος: Κινδύνευσαν μαθητές από τη θεομηνία...

Κινδύνευσαν μαθητές από τη θεομηνία στη ΣκιάθοΜε επέμβαση της πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν από το σχολείο τους...


Στιγμές αγωνίας έζησαν πριν από λίγες ώρες γονείς, δασκάλους και μαθητές σε ένα σχολείο της Σκιάθου όταν εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής που έπληξε την περιοχή το προαύλιο του σχολείου μετατράπηκε σε...
λίμνη και τα μικρά παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς εγκλωβίστηκαν. Χρειάστηκε η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με τo magnesianews.gr, το ύψος του νερού στη περιοχή του αεροδρομίου όπου βρίσκεται και το σχολείο έφτασε σχεδόν το μισό μέτρο!

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε κλήση, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, από τη διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου, για να βγουν οι μαθητές από το προαύλιο, όπου το νερό σχημάτισε «λίμνη» βάθους περίπου 30 εκατοστών!
Επί τόπου πήγαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με έξι άνδρες και επικεφαλής τον διοικητή, πυραγό Γιώργο Λιακόπουλο, που, είτε αγκαλιά, είτε χέρι – χέρι, έβγαλαν από το σχολείο στο δρόμο (για να πάνε στα σπίτια τους) πάνω από 30 μαθητές του σχολείου, όλων των τάξεων.

Έξω από το σχολείο, εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της μια 35χρονη Ελληνίδα οδηγός, που δεν μπορούσε να βγει από το αυτοκίνητο, γιατί το νερό είχε καλύψει το κάτω μέρος της πόρτας, αλλά τελικά, βγήκε με τη συνδρομή των πυροσβεστών.
Τέλος, οι πυροσβέστες επεγκλώβισαν έναν 45χρονο Έλληνα οδηγό, στην περιοχή του αεροδρομίου, όπου το νερό έφτασε σε ύψος τα περίπου 50 εκατοστά του μέτρου, φτάνοντας μέχρι τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Αυτή τη στιγμή η βροχή έχει κοπάσει και τα νερά δείχνουν να υποχωρούν...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: